LIJEPE "ŽENE"

Ovo su finalistkinje za Miss vještačke inteligencije

Prva nagrada za Miss AI iznosi 13.000 dolara

Miss AI - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
E. Ag.

5.6.2024

Organizatori Svjetskih nagrada za kreatore vještačke inteligencije (WAICA) objavili su da je žiri izabrao 10 finalistkinja u svjetskom takmičenju za Miss vještačke inteligencije odnosno "djevojaka" koje su stvorene uz pomoć AI.

Nagrade će biti dodijeljenje nakon užeg izbora u kome se ocjenjuje ne samo fizički izgled AI modela,već i kreativnost tvoraca prilikom stvaranja detalja i kvalitet i redovnost komunikacije sa fanovima preko društvenih mreža kao što je Instagram.

- WAICA je prvi globalni program koji dodjeljuje priznanja za dostignuća AI stvaralaca širom svijeta - navodi se na sajtu te organizacije.

U prvih 10 su ušle Kenza Layli iz Maroka, Olivia C iz Porugalije, Anne Kerdi iz Francuske, Zara Shatavari iz Indije, Aiyana Rainbow iz Rumunije, Lalina iz Francuske, Seren Ay iz Turske, Eliza Khan iz Bangladeša, Asena Ilik iz Turske i Ailya Lou iz Brazila, piše B92

Prva nagrada za Miss AI iznosi 13.000 dolara, od kojih će tvorac pobjedničkog modela dobiti 5.000, dok će ostatak biti uložen u PR i daljnju edukaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.