RAZGOVOR

Nije mi problem igrati zavodnicu

Vištica: Svaka situacija donosi nešto novo ( RTL)

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

5.5.2018

Mostarka Ornela Vištica već duže vrijeme boravi na relaciji Zagreb - Beograd zbog snimanja nove serije “Dragi susjedi”. Riječ je o sitkomu RTL televizije, čije je prikazivanje nedavno počelo.

Radnja prati život komšija koji žive u istoj zgradi te se na specifičan način nose sa svakodnevnim problemima zbog života u manjem mjestu.

Novi trikovi

Ornela u sitkomu glumi seksepilnu komšinicu za kojom muškarci gube glavu, a zove se Ornela Becić. U seriji, između ostalih, glumi i Moamer Kasumović.

Atraktivna glumica govorila je u intervjuu za “Dnevni avaz” o svom angažmanu, podijelila je i svoje utiske sa snimanja, ali se osvrnula i na saradnju s Kasumovićem, kao i na svoju ulogu u predstavi “Samoubojica”, čija je premijera nedavno upriličena u kazalištu “Kerempuh”.

- Utisci sa snimanja su odlični. Radi se o uhodanoj i dobroj ekipi. Vjerujem da će osam susjeda regionalno nasmijavati ljude uz male ekrane. Serija je rađena prema francuskoj verziji, koja je dostigla veliku popularnost, a zove se “Nos chers voisins” – govori Vištica.

Utjelovili ste imenjakinju Ornelu Becić. Nije ni bilo šanse da se Vi ili Vaše kolege na setu zbunite.

- Zabavno je bilo biti Ornela na kvadrat na setu. Drago mi je bilo i ponovo raditi sa Petrom Ćiritovićem, Ivanom Magudom i Asimom Ugljenom. S ostalim glumcima prvi put sarađujem, ali o njima, isto tako, mogu reći samo sve najbolje.

U “Dragim susjedima” igrate zavodnicu.

- Da, Ornela Becić je snalažljiva, brza i spretna mlada žena. Živi sama na posljednjem spratu zgrade. Dok je žene zezaju, muškarci stalno pronalaze nove trikove kako bi je osvojili. Nemam problem igrati zavodnicu, kao što ne bih imala problem igrati potpuno suprotnu ulogu. Stvar je profesionalnosti. Nemam problem sa promjenama i prilagodbama.

Koliko ima Ornele Becić u Vama?

- Svaka uloga rezultat je truda i rada, napravljena mojim glasom i pokretom. Trudim se da bude istinito. Volim svoj posao i uvijek ostavljam dio sebe ispred kamere ili na sceni. Koliko neki karakteri imaju sličnosti sa mnom, ne znam. O tome ne razmišljam. Svaka situacija donosi nešto novo i svako reagiranje zavisi od situacije. Nekad se dogodi da snimate situacije koje ste možda već prošli u životu, a nekad one koje možda niste i nikad nećete proći.

Prikazivanje je počelo i možda je rano govoriti o prvim reakcijama publike, ali kakve, ustvari, očekujete?

- Reakcije su za sada dobre. Vjerujem da će gledaoci imati još razloga za smijeh.

Teži tempo

Sa Moamerom Kasumovićem prvi put radite. Kako je bilo sarađivati s njim?

- Moamer je super. Nasmijala sam se od srca već dok smo snimali prvu scenu, u vrtu. Tačan je, jednostavan i izrazito duhovit.


Kasumović i Vištica: Detalj iz serije

Kako ste podnosili stalna putovanja na relaciji Zagreb – Beograd?

- Putovanja zaista volim i već sam se na to naviknula.

Imate li uopće slobodnog vremena? Kako ga provodite?

- U posljednje vrijeme baš i ne, ali vjerujem kako ću u maju uhvatiti nekoliko dana odmora. I, naravno, tu je ljeto, kojem se veselim, tad se završava i kazališna sezona.

Kad ste spomenuli pozorište, u “Kerempuhu” je nedavno bila premijera predstave “Samoubojica”.

- Još osjećam adrenalin zbog nove uloge i veseli me igranje. U jednom periodu bio je nešto teži tempo, jer sam morala paralelno ići u Beograd na snimanje sitkoma “Dragi susjedi”, ali sam zahvalna producentima što su me relativno brzo vratili u Zagreb i što smo uspjeli sve stići.

“Samoubojica” u BiH

- Satiričko kazalište “Kerempuh” imalo je prošle godine nekoliko gostovanja u BiH, kao i u Sloveniji, Srbiji, Austriji... Veselilo bi me kad bi baš sa “Samoubojicom” opet gostovali u BiH.

Društvene mreže

Veoma ste aktivni na društvenim mrežama. Tako ste i u kontaktu s fanovima?

- Kad stignem, volim podijeliti fotografiju sa putovanja ili neke zanimljivosti, posebno ako se radi o nekom novom projektu. Kad uhvatim slobodnog vremena, djeci, uglavnom, volim odgovoriti na pisma koja mi pišu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.