PRIJENOS UŽIVO

Sva dešavanja 24. SFF-a i ove godine na BHT 1

E.S.

4.8.2018

Kroz projekt „7. i 8. umjetnost zajedno“ gledaoci BHT 1 će, u periodu od 10. do 16. avgusta, moći pratiti sva dešavanja ovogodišnjeg 24. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF). Saradnja BHT 1 i Sarajevo Film Festivala traje punih deset godina, a sve s ciljem promocije najveće regionalne kulturne manifestacije. 

Bogata lepeza događaja 24. SFF-a bit će prezentirana kroz različite novinarske forme i redovne emisije. BHT 1 i BH Radio 1 će kroz nekoliko segmenata živih programa svakodnevno predstavljati goste Festivala, pratiti takmičarski program SFF-a, prenositi ceremonije otvorenja i zatvaranja.

Na dan otvorenja, u petak, 10. avgusta, BHT 1 započinje program u 19.30 sati, prijenosom sa Festivalskog trga, gdje će se prije zvaničnog čina otvorenja okupiti protagonisti i učesnici, te visoke zvanice. „Dobro došli na 24. SFF“, će predstaviti sve najvažnije elemente ovogodišnjeg festivala, ali i programske segmente koje će BHRT emitirati tokom trajanja Festivala. Tako će gledaoci od 20 sati moći pratiti prijenos sa crvenog tepiha, a od 20.30 sati i prijenos svečanog otvorenja iz Narodnog pozorišta Sarajevo, dok će u 21 sati biti emitirano i prvo izdanje „BHT 1 ekskluziva“.

Atraktivni gosti Festivala bit će i gosti u programu BHT1, među kojima je višestruki oskarovac Asgara Farhadija (Asghar), koji je i predsjednik žirija takmičarskog programa, Pavel Pavlikovski (Pawel Pawlikowski), ovogodišnji laureat za najbolju režiju na Festivalu u Kanu, oskarovac koji se u Sarajevo vraća s filmom „Hladni rat“...



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.