ISPOVIJEST

Umjetnika u zatvoru pokušali zaraziti HIV-om: Glumac, popio si sidu!

Završio u zatvoru nakon tragičnog događaja iz 1993. godine, kada je u kafanskoj tuči ubio dvojicu muškaraca, a jednog teškog ranio

Proveo u zatvoru 30 mjeseci. Alo.rs

Alo.rs

20.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Glumac Žarko Laušević u svojoj novoj knjizi "Sve prođe, pa i doživotna" otkrio je da je tokom boravka u zatvoru mislio da ima HIV. Proslavljeni umjetnik, koji je u Zabeli proveo 30 mjeseci, bio je uvjeren da su ga drugi zatvorenici tokom noći namjerno zarazili ovim virusom, piše "Alo.rs".

- Pod jastukom u svom krevetu pronašao sam užasnu poruku. Krvav papirić na kom je rimskim brojevima ispisano XIV +. U tom trenutku su dvojica narkomana u sobi bili ne samo HIV pozitivni već su na naše oči i umirali od side! Dakle, zavisili smo svake noći od dobrih ili loših snova ili volje ove dvojice poznatih očajnika i koliko još nepoznatih. Dovoljno je bilo u prolazu ili u snu biti okrznut običnom šivaćom iglom inficiranom njihovom krvlju - napisao je Lauš u knjizi, a potom dodao da je njegova paranoja počela kada se jednog jutra u zatvorskoj sobi probudio s ogrebotinom na grudima i novom porukom: "Glumac, popio si sidu."

Iskoristio je priliku kada su ga odveli u kardiovaskularnu bolnicu "Dedinje" zbog holtera, da se testira na HIV. Tamo se povjerio jednoj prijateljici anesteziologu kako sumnja da je zaražen, zatražio je da ga testira i kaže mu istinu, kakva god bila. Obećao je da se neće ubiti ako je zaražen.

Rezultat je čekao sedam dana.

Kretenu, sve je negativno, us**la sam se bila- šapuće mi Ljilja, a ja bih to vrisnuo da čitav svijet čuje! Idemo u našu prelijepu Zabelu! - opisao je Žarko trenutak kada je saznao da nije zaražen.  

Laušević je otkrio šta bi uradio da se ispostavilo da je HIV pozitivan.

Na povratku u zatvor savladao bih komandira i iste večeri bih otišao do jednog manastira u Vojvodini. Poslije toga bih htio u Rusiju, da se zamonašim. Koji bih drugi izbor imao? Da se odmah ubijem ili da još nekoliko godina umirem u zatvoru - napisao je glumac u svom trećem romanu.

Podsjećamo, Laušević je u trećoj knjizi pisao teške ispovijesti o vremenu provedenom u zatvoru, nakon tragičnog događaja iz 1993. godine, kada je u kafanskoj tuči ubio dvojicu muškaraca, a jednog teškog ranio. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.