TUŽNE SUDBINE

Otac glumca iz "50 nijansi sive" preminuo od koronavirusa

Džimu Dornanu 2005. dijagnosticirana hronična limfocitna leukemija

Džim i Džejmi Dornan: Otac bio cijenjeni ginekolog. Agencije

Avaz.ba

16.3.2021


Cijenjeni ginekolog i otac glumca iz filma "50 nijansi sive" Džejmija Dornana (Jamie Dornan), Džim Dornan (Jim), preminuo je u 73. godini od posljedica koronavirusa, piše "People".

"Stigla nam je tužna vijest da je preminuo profesor Džim Dornan, naš strastveni pokrovitelj, ali prije svega prijatelj. Džim je bio heroj mnogih malih dobrotvornih udruga i njegovo će naslijeđe i dalje živjeti. Iskreno saučešće porodici i prijateljima u ovim tužnim trenucima - napisali su na društvenim mrežama iz neprofitne organizacije koja se bavi borbom protiv leukemije i limfoma, Leukaemia & Lymphoma NI.


Dornan: Najpoznatiji je po ulozi fatalnog Kristijana Greja. Agencije

Dornan je počeo sarađivati s udruženjima koje su podržavale pacijente oboljele od raka nakon što mu je 2005. dijagnosticirana hronična limfocitna leukemija.

Osim u ordinaciji, radio je i kao profesor na fakultetu, a baš poput svog slavnog sina, okušao se u glumi pa je 2016. godine dobio epizodnu ulogu policajca u seriji "The Fall".

Podsjetimo, Džimov sin Džejmi najpoznatiji je po ulozi fatalnog Kristijana Greja (Christian Grey) u serijalu "50 nijansi sive", koji je postao svjetski hit.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.