"IGRA PRIJESTOLJA"

Emilia Klark o snimanju intimnih scena s Džejsonom Momoom: Plakao je više od mene

Priznala da nije znala da će biti golotinje prije nego što je prihvatila ulogu

Džejson Momoa i Emilija Klark: Značajne uloge u seriji. Printscreen

A. Č.

7.1.2023

Zvijzda serije "Igre prijestolja" Emilija Klark (Emilia Clarke) progovorila je o snimanju intimnih scena na setu serije.

Klark je glumila Daenerys Targaryen u 62 epizode serije, a uloga joj je, osim slave, donijela i neke izazove. Glumica je u seriju ušla s 23 godine, nakon škole glume, i pred nju tako mladu stavljen je veliki izazov uloge jednog od najpoznatijih likova cijele serije.

Priznala je da je bila prestravljena intimnim scenama jer nije znala što činiti. Nikad prije nije bila na velikom filmskom setu, a posebno težak bio joj je zahtjev da se skine gola pred svim tim članovima ekipe, ali i gledateljima.

- Nikad prije nisam bila na filmskom setu kao što je ovaj, a onda sam se našla na filmskom setu potpuno gola, okružena svim tim ljudima, i nisam znala što bih trebala činiti, što se očekuje od mene. Nisam znala što oni žele, a ni što ja želim - rekla je Klark i priznala da nije znala da će biti golotinje prije negoli je prihvatila ulogu.

Spomenula je i glumca Džejsona Momou (Jason Momoa) s kojim se našla u eksplicitnoj sceni kada Khal Drogo siluje Daenerys Targaryen. Istaknula je koliko je glumac bio nježan i profesionalan prema njoj kao mladoj nespremnoj glumici te da joj je njegova zaštita puno pomogla na snimanju.

- Plakao je više od mene. Tek sada shvaćam koliko sam imala sreće s tim, jer to se moglo odviti na mnogo, mnogo, mnogo različitih načina - rekla je te otkrila da je Momoa bio vrlo ljubazan i pažljiv i brinuo se o njoj kao ljudskom biću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.