HOLIVUDSKI GLUMAC

Sutra u "Dnevnom avazu" ekskluzivni intervju s oskarovcem Nikolasom Kejdžom

Kako je moj otac utjecao na interpretaciju Princa tame

Nikolas Kejdž u ulozi Drakule. © 2023 UNIVERSAL STUDIOS. All Rights Reserved.

Nerma Ajnadžić

21.4.2023

Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) “uletio” je u kožu grofa Drakule, vjerovatno najpoznatijeg vampira na svijetu. Film “Renfield” u bh. kina stiže 27. aprila pa će Bosanci i Hercegovci moći procijeniti kako slavnom oskarovcu stoje očnjaci.

"Dnevni avaz" je dobio ekskluzivni intervjuu s hoivudskim glumcem s A liste, zahvaljujući “Una Filmu”, distributeru filmova studija “Universal” za teritoriju Bosne i Hercegovine. 

Kompetan intervju možete pročitati u printanom izdanju "Dnevnog avaza", a u nastavku vam otkrivamo djelić onoga što je Kejdž rekao.

Otvoreno je govorio o ulozi Princa tame, u čemu je pronalazio inspiraciju da utjelovi najpoznatijeg vampira na svijetu, a otkrio je i kako je njegov otac utjecao na sve to.

- Uspomene koje imam sežu u vrijeme kada sam imao četiri ili pet godina, kada je moj otac puštao crno-bijele nijeme filmove, a jedan od njih je bio “Nosferatu” s Maksom Šrekom (Max Schreck). U “Renfield” sam želio da unesem malo svog uvažavanja efekta koji je Šrekov nastup imao na mene, a također i na mog oca - koji je govorio srednjoatlantskim naglaskom i bio je nevjerovatno inteligentan, uvijek znajući da je najpametniji čovjek od svih u sobi u koju je ušao - kazao je Kejdž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.