OŠTRE PORUKE

Bend Konvoj ima novu pjesmu pod nazivom "Balkan Dert"

Sam spot možda na najbolji način oslikava pomiješane emocije, poručili su

"Balkan Dert" benda Konvoj manifest. Društvene mreže

N. A.

26.4.2023

Pjesma "Balkan Dert" benda Konvoj manifest je generacije, uništene mladosti i snova o boljem sutra koje se još ne nazire, nepravdi koja postaje zakon u surovom svijetu gdje humanost i čast usamljeno brane posljednji bastion nade.

- Mi pripadamo generaciji uništene mladosti, koja još uvijek željno očekuje da se oblaci tame i zla raziđu. Kada smo pomislili da smo svojom krvlju odbranili slobodu, pali smo u zamku pošasti današnjeg društva, okovanog u kriminalu vlasti loših pojedinaca koji nam kroje sudbinu - poručili su iz benda Konvoj.

Konvoj pored oštre poruke, donosi i zanimljivu kombinaciju gitarskog rock zvuka sa primjesama balkanskog melosa i melanholičnih vokalnih ispjevavanja.

- Za ovu pjesmu volimo reći da je pjesma-album, jer smo joj se detaljno posvetili kako muzički tako i konceptualno. Sam spot možda na najbolji način oslikava pomiješane emocije koje smo opjevali u pjesmi, kroz maestralnu izvedbu prvakinje bosanskohercegovačkog glumišta, Tatjane Šojić - navode iz benda Konvoj.

Stihove pjesme potpisuje Hamdija Salihbegović, dok zajedno sa njim muziku i aranžman potpisuje i Nedžad Merdžanović. Pjesma je snimljena i miksana u studiju Antika, dok je mastering pjesme urađen u Sage Audio studiju iz Nashville-a. Scenarij potpisuje Nejra Babić, kameru Ervin Golubović, kostime Emina Hodžić-Adilović, a za šminku je bila zadužena Renata Ponjević. Pjesma je dostupa na njihovom zvaničnom Youtube kanalu 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.