LOS ANĐELES

Glumac Armi Hamer oslobođen optužbi za silovanje

U januaru 2021. bio je optužen za seksualno zlostavljanje i kanibalizam, a kasnije i silovanje

Armi Hamer. Instagram

L. S. R.

2.6.2023

Glumac Armi Hamer (Armie Hammer) oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje, piše BBC. Odluka je to Okružnog tužilaštva Los Anđelesa.

Slučajeve seksualnog napada je vrlo teško dokazati

- Slučajeve seksualnog napada je vrlo teško dokazati, zato i angažiramo naše najiskusnije tužitelje da ih provjere. U ovom slučaju, ti su tužitelji proveli izuzetno temeljit pregled, ali su utvrdili da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da se gospodin Hamer optuži za zločin, Znamo da je ženama teško prijaviti seksualni napad. Čak i kad ne možemo nastaviti s kaznenim progonom, naši predstavnici službe za žrtve bit će dostupni onima koji traže naše usluge podrške. Zbog složenosti odnosa i nemogućnosti dokazivanja prisilnog seksualnog čina bez obostranog pristanka, ne možemo dokazati slučaj izvan razumne sumnje  - rekao je glasnogovornik Okružnog tužitelja.

Hamer je u januaru 2021. bio optužen za seksualno zlostavljanje i kanibalizam, a kasnije i silovanje. Nekoliko žena podijelilo je njegove poruke koje se vrte oko sado-mazo seksa i kanibalističkih fantazija. S njim su uskoro brojni prekinuli saradnju.

Najteže optužbe iznijela je žena imena Efi

Najteže optužbe iznijela je žena imena Efi (Effie), koja je tvrdila da ju je glumac tokom dugogodišnjeg odnosa seksualno zlostavljao. Tvrdila je da je glumac seksualno, psihički i emocionalno zlostavljao tokom njihove veze koja je trajala četiri godine. U to vrijeme je, kaže, Armi bio u braku s  Elizabet Čembbers (Elizabeth Chambers).

No, kasnije je priznala da je ona "ganjala" Hamera, pristala na seks s njim te da on nije opasan niti da je ikoga silovao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.