NIJE ODGOVARAO NA PITANJA

Kevin Spejsi se obratio javnosti nakon što je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

Presuda je donesena na važan dan, na rođendan glumca

Kevin Spejsi se obratio javnosti. AP

D. R.

26.7.2023

Glumac Kevin Spejsi (Kevin Spacey), koji je danas oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje, obratio se novinarima po izlasku iz suda.

Kevin Spejsi rekao je da mora toliko toga da "obradi“ nakon što je danas oslobođen optužbi. Slijedi mu mnogo razmišljanja. Poručio je da je izuzetno zahvalan poroti što je izdvojila vrijeme da pažljivo ispita sve dokaze i činjenice prije nego što je donijela odluku.

- Ponizno sam dočekao današnju presudu - rekao je, prenosi "The Guardian".

Kratku izjavu završio je tako što se zahvalio osoblju u zgradi suda, obezbjeđenju kao i svom advokatskom timu. Rekao je da je to sve što je htio da istakne i nije odgovarao na pitanja novinara.

Zaplakao nakon presude

Spejsi je zaplakao nakon čitanja presude, a zatim je zagrlio svoj pravni tim i menadžera. Zahvalio je osoblju u sudnici i otišao je da razgovara sa svojim advokatom Patrikom Gibsonom. Ubrzo nakon izricanja presude napustio je sudnicu.

Važan dan

Ranije je obećao da će skinuti ljagu sa svog imena, a neki su primijetili da je na suđenje došao s ogromnim srebrnim prstenom i natpisom na hebrejskom jeziku: "I ovo će proći“.

Suđenje je trajalo četiri nedjelje. Presuda je donesena na važan dan, na rođendan glumca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.