SUSRET NA SFF-U

Reditelj Srđan Vuletić za "Avaz“: "Tender" se na duhovit način bavi politikom

Imam osjećaj da se SFF vratio na pretpandemijski nivo

Srđan Vuletić na SFF-u. Avaz

16.8.2023

Reditelj i scenarista Srđan Vuletić ovih dana uživa, ali i radi na Sarajevo Film Festivalu (SFF). On je jedan od kreatora serije „Frust“ reditelja Danisa Tanovića, koja je premijerno prikazana na SFF-u.

Puno gostiju

Također je bio nominiran za nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolje TV serije, i to u kategoriji „Najbolji scenarij za epizodu – komedija“, a tu ga je dovela serija „Tender“.

U prvom redu, kako nam je kazao, Vuletić uživa u sjajnoj festivalskoj atmosferi.

- Osjećam se odlično, kao i svakog drugog SFF-a, u društvu mnogih kolega, i internacionalnih i regionalnih, u društvu dobrih filmova. Nisam očekivao da će biti ovoliko posjećeno. Ove godine imam osjećaj da se SFF vratio na pretpandemijski nivo, da je grad pun, mnogo je gostiju, ali i filmova. Neki prvi osjećaj za početak SFF-a je izuzetno dobar - kaže Vuletić za „Dnevni avaz“.

Istakao je kako su kultura, filmovi i televizijske serije uvijek odraz nekog društva.

- S druge strane, možda mogu biti korektiv nekog društva, putokaz u kojem pravcu treba da ide to društv, te da se tako fokusiraju na određeni problem. To je konkretno serija „Tender“, koja pokušava napraviti rekonstrukciju nekih političkih praksi na duhovit i humorističan način - govori nam Vuletić.

Pune sale

Na koncu je poručio:

- Sarajlije vole film. Pune sale, a time nam potvrđuju da vole sedmu umjetnost - kaže Vuletić.

Tajni pohod

U "Frustu" mladi pisac Vedran, nakon što slučajno ubije sitnog kriminalca koji je maltretirao komšiluk, za javnost postaje nepoznati osvetnik i lokalna zvijezda. 

Zbog nemogućnosti da otkrije svoj identitet, Vedranova frustracija raste i mora donijeti odluku hoće li nastaviti svoj tajni pohod.

- "Frust" se bavi usamljenim mladim čovjekom koji žudi za potvrdom i uspjehom, ili djevojkom koja ne može naći ljubav oko sebe, a sve je to zapakovano u krimi priču - ističe Vuletić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.