GLUMAČKA LEGENDA

Arnold Švarceneger: Bio bih izvrstan predsjednik SAD

Jedina stvar koju ne mogu učiniti je kandidirati se za predsjednika, neću se žaliti na to

Arnold Švarceneger. Instagram

L. S. R.

26.10.2023

Arnold Švarceneger (Schwarzenegger) vjeruje da bi bio fantastičan američki predsjednik.

Napustio je Holivud 2003. godine

Legendarni glumac koji je postao političar, a zatim ponovno postao glumac napustio je Holivud 2003., kako bi postao guverner Kalifornije. Bio je to velik trenutak za američku politiku jer je kandidat bio čovjek bez političkog iskustva koji je uspio dobiti 1,3 milion glasova više od sljedećeg najboljeg kandidata.


Švarceneger je također bio tek drugi čovjek rođen u inozemstvu koji je vodio državu Kaliforniju. No, neodgovoreno je ostalo pitanje je li mogao otići dalje u politici.

Neki su ga pozivali da se kandidira za Bijelu kuću, no zbog američkog Ustava to se ne može dogoditi jer nije rođen u SAD. Ali to nije spriječilo legendarnog glumca da se zapita kakav bi on bio čelnik države.

Amerika mi je dala toliko prilika 

- Osjećam da bih bio izvrstan predsjednik. Ali osjećam da je, u isto vrijeme, sve što sam postigao bilo zahvaljujući Americi. Amerika mi je dala toliko prilika i američki narod je bio tako srdačan i jednostavno su me primili raširenih ruku. Niko me nije spriječio u uspjehu. Dakle, jedina stvar koju ne mogu učiniti je kandidirati se za predsjednika, neću se žaliti na to - rekao je Švarceneger.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.