"PATI U TIŠINI"

Prijatelji Morgana Frimana o njegovom zdravstvenom stanju: "Morate se zabrinuti za njega"

Boli ga kad hoda, kad ustaje sa stolice, pa čak i kad samo pomjera ruke, rekao je jedan prijatelj

Morgan Friman. AP

H. J. I.

3.12.2023

Čuveni glumac Morgan Friman nedavno je snimljen na ulicama Njujorka, a ovaj snimak zabrinuo je mnoge njegove obožavaoce. 

Naime, bilo je evidentno da se Friman jedva kreće, te da je dosta smršao, a zabrinutost za glumca su ranije ove godine izrazili i njegovi bliski prijatelji, ističući da njegovo zdravstveno stanje nije baš najbolje.

- Kada trpite bol koji on trpi, vaš apetit mora nestati. Morate se zabrinuti za njega - rekao je jedan glumčev prijatelj, ističući da je Morgan za kratko vrijeme izgubio preko 11 kilograma, prenio je WBLS.

Tada se oglasio još jedan prijatelj poznatog glumca.

- Morgan je i dalje jedan od ljudi iz Holivuda koji najviše rade. Ali, siroti čovjek je u užasnim bolovima. Boli ga kad hoda, kad ustaje sa stolice, pa čak i kad samo pomjera ruke. Uglavnom pati u tišini, ali je većinu vremena u agoniji - istakao je on, prenio je pomenuti medij.

@underratedsimpsons Golden years of a silver screen icon. #morganfreeman ♬ Brooks Was Here - Thomas Newman & Hollywood Studio Symphony

Podsjećamo, uzrok bola koji Friman osjeća jeste saobraćajna nesreća koja se dogodila 2008. godine. Njegov automobil je tada sletio u provaliju, a kako bi ga izvukli iz vozila, morali su da koriste hidraulične makaze. U bolnicu je prevezen helikopterom, imao je višestruke prelome i operisali su ga više od četiri sata.

Ova nezgoda trajno je oštetila nerve njegove lijeve ruke koju zbog toga ne može ni da pomjera i nosi kompresijsku rukavicu kako bi ublažio simptome povrede, kao što je konstantan bol u ramenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.