HRVATSKI KOMIČAR

Zbog duga od 12.600 eura: Željko Pervan u bankrotu

Pervan nije podnio popis svoje imovine Finansijskoj agenciji

Željko Pervan. Pixsell / Slaven Branislav Babic

N. H.

19.12.2023

Opštinski sud u Zagrebu je obustavio postupak jednostavnog stečaja nad imovinom, tzv. bankrot, hrvatskom komičaru Željku Pervanu.

Kako se navodi u rješenju, Pervan je dužan više od 12.600 eura, a kako nije podnio popis svoje imovine Finansijskoj agenciji (Fina), koja je predložila postupak, "smatra se da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi potražioci". 

Sud je službenim putem pribavio podatke o njegovoj imovini, a na temelju podataka Finansijske agencije, utvrđeno je da je "potrošač zaposlen te je po osnovi radnog odnosa u periodu od 1. januara 2023. do 31. oktobra 2023. ostvario primanja" u ukupnom iznosu većem od 4400 evra te je vlasnik automobila marke Mercedes, tip vozila Klasa A, koji vrijedi oko 17.100 evra. 

Zbog svega navedenog sud je u rješenju zaključio da komičar ima dovoljno imovine iz koje se mogu podmiriti potraživanja, odnosno dugovanja.

- Sud je utvrdio da ukupan dug potrošača iznosi 12.611,38 evra, dok vrijednost ličnog vozila u vlasništvu potrošača iznosi 17.120,65 evra, a to znači da potrošač, čak i ako se uzme u obzir samo vrijednost njegovog ličnog vozila, ima imovinu čija je vrijednost dovoljna za namirenje potraživanja njegovih potražilaca - piše u rješenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.