POSLJEDNJA PRILIKA

"Večernja škola"na oproštajnoj turneji: „Posljednja Večernja“ ponovo u BiH

Pred banjalučkom publikom zaigrati 7. decembra

"Večernja škola". Društvene mreže

L. S. R.

9.11.2023

Kultni humoristični serijal „Večernja škola“ Željka Pervana nakon 15 godina ponovo je okupio svoje junake i krenuo na oproštajnu turneju sa predstavom „Posljednja Večernja“ koja napokon stiže u Banja Luku! „Posljednja Večernja“ će pred banjalučkom publikom zaigrati 7. decembra u dvorani „Obilićevo“, u 20 sati, a ulaznice se već sada mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba.


Urnebesni epilog

U ovom urnebesnom epilogu serijala „Večernja škola“, Željko Pervan alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra), ponovo sjedaju u školske klupe kako bi nas nasmijali do suza.


"Večernja škola". Društvene mreže

„Posljednju Večernju“ Željka Pervana na ovoj je oproštajnoj turneji pogledalo više od trideset hiljada ljudi. Predstava je oborila sve rekorde gledanosti u regiji u toku osam mjeseci, a u Bosni i Hercegovini rasprodala BKC Sarajevo i dvoranu Kosača u Mostaru. U Zagrebu je igrala ispred čak 5.000 fanova u rasprodanoj sportskoj dvorani Cibona, a obišla je i dvadesetak gradova.

Kultne uloge

- Autor „Večernje škole“ Željko Pervan već je najavio da je ova turneja neponovljiva i da nema namjeru nastavljati s novim nastavcima legendarne „Večernje škole", što aktealnu turneju čini još ekskluzivnijom prilikom za uživanje u vrhunskoj Pervanovoj satiri.

Predstojeća izvedba u Banjoj Luci posljednja je prilika za sve fanove Večernje škole da uživo dožive ovu sjajnu ekipu glumaca u školskim klupama i u kultnim ulogama koje su im obilježile živote i karijeru - poručuju organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.