PRIHODI ĆE BITI DONIRANI

Kostimi iz "Krune" na aukciji nakon završetka serije

Na prodaji će se naći i replike Zlatne državne kočije, stolice za krunisanje, fasade Bakingemske palače i Dauning strita 10

Prihodi od prodaje bit će donirani. Netflix

H. J. I.

10.1.2024

Kostimi i rekviziti korišteni u seriji "Kruna", baziranoj na životu britanske kraljice Elizabete II, bit će javno prikazani u Londonu ove sedmice prije aukcije zakazane za februar.

Među izloženim predmetima su kostimi koje nose glavni likovi, uključujući Elizabet Debicki, koja je tumačila princezu Dajanu, kao i Kler Foj i Imelde Stanton, koje su se našle u ulozi kraljice Elizabete u različitim životnim dobima.

Crna haljina sa otvorenim ramenima koju Debicki nosi u petoj sezoni, inspirisana takozvanom "Osvetničkom haljinom" pokojne princeze od Velsa, ima cijenu od 8.000-12.000 funti, prenosi Reuters.

Replike krunidbene odjeće koju je nosila Kler Foj u prvoj sezoni i carski ogrtač imaju procjenu vrijednosti u iznosu od 20.000 - 30.000 funti.

Na prodaji će se naći i replike Zlatne državne kočije, stolice za krunisanje, fasade Bakingemske palače i Dauning strita 10. Prihodi od prodaje bit će donirani Nacionalnoj školi za film i televiziju zarad uspostavljanja programa stipendiranja širom Velike Britanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.