LEGENDARNA SERIJA

Prije 16 godina premijerno je prikazana prva epizoda Breaking Bada

Radnja prve sezone prati Valtra Vajt (Waltera White), frustriranog srednjoškolskog profesora hemije

Platforma X

D. H.

21.1.2024

Dramska serija Breaking Bad prvi je put emitirana prije tačno 16 godina. Ova serija svojom je napetom radnjom prikovala milijune gledatelja diljem svijeta za male ekrane.

Radnja prve sezone prati Valtra Vajt (Waltera White), frustriranog srednjoškolskog profesora hemije kojemu je dijagnosticiran neoperabilni rak pluća. On se okreće proizvodnji i prodaji metamfetamina s bivšim učenikom Jessejem Pinkmanom (Aaron Paul) kako bi osigurao budućnost svoje porodice.

Iako je posljednja, peta sezona serije emitirana još 2013. godine, više od deset godina kasnije i dalje je vrlo popularna među publikom. Tokom emitiranja serija je osvojila brojne nagrade, a samo prva sezona zaradila je četiri nominacije za nagradu Primetime Emmy, s dvije pobjede. 

Brajan Kranston (Bryan Cranston), koji je u seriji utjelovio Valtera Vajta (Walter White), osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca u seriji. Tu je nagradu osvojio još nekoliko puta za ovu ulogu. Osim njega, za prvu sezonu nagradu je osvojila i Lynne Willingham za najbolju montažu slike jednom kamerom za dramsku seriju.

U komentarima na objavu javili su se i obožavatelji koji pišu da im je ovo još uvijek najbolja serija koju su gledali.

"Genijalna serija koja je promijenila svijet", "Jedna od najboljih serija ikada snimljenih", "Najbolje što ima od televizije", neki su od komentara na objavu na X-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.