JET SET

Ova fatalna dama je rodica princeze Dajane: Nemoguće je ne primijetiti koliko liče

Avaz.ba

8.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ako vam neko kaže Kiti Spenser, ime i prezime vam ne znači ništa, ali ako vam neko kaže da je u pitanju rodica tragično nastradale princeze Dajane, odmah ćete uočiti sličnosti.

Lejdi Kiti Spenser je najstarija od četvero djece Čarlsa Spensera, brata princeze Dajane. Kiti je imala šest godina kad je njena tetka poginula u automobilskoj nesreći 30. avgusta 1997.

Djevojčica je odrastala van oka javnosti i britanski mediji nikad nisu iskazivali pretjerano interesovanje za rodbinu sa princezine strane. Kiti Spenser danas ima 26 godina i pored fizičke sličnosti sa svojom tetkom, ono čime najviše podsjeća na Dajanu je strast prema humanitarnom radu.

Prvi put je zapala za oko medijima 2007. godine kad se pojavila zajedno sa princom Vilijamom i Harijem na parastosu princeze Dajane. Nekoliko godina kasnije, iskoristila je svoje prisustvo na društvenim mrežama i pažnju koju je dobila kako bi se aktivno angažirala u humanitarnim akcijama.

Kiti je ambasador organizacije “Give Us Time” koja je fokusirana na porodice vojnika i dio je kampanje “Centerpoint” koja pomaže mladim beskućnicima da obezbijede sebi egzistenciju i da postanu radno sposobni i odgovorni prema sebi.

Pored sličnosti u crtama lica, ono što Kiti ipak čini posebnom u kraljevskoj porodičnoj liniji je veliko srce. A to, složit ćete se, nema cijenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.