JET SET

Tarik Filipović : U Sarajevu nikad ništa nije rutina

Filipović: Detalj iz monodrame

E. B.

12.12.2017

Monodrama „Ćiro“ Tarika Filipovića večeras će drugi put biti izvedena pred sarajevskom publikom u Domu mladih.  

Predstava govori o životu Miroslava Ćire Blaževića, a njegova bogata karijera bila je inspiracija Filipoviću da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva, pruži uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera. Kako je Filipović kazao za „Dnevni avaz“, uvijek postoji mala trema kada treba izaći pred Sarajlije.

- Sarajevo je jedan od tri-četiri grada prema kojima imam posebnu odgovornost i kojima najviše pripadam. Znam kakva je publika i nekada čovjek ima tremu kao kod fudbalera kada kažu jedva čekam istrčati, tako je i kod mene. Bez obzira koliko predstava odigram, kada dođem u bh. prijestonicu, nikad mi ništa nije rutina, nego imaš ono golicanje u trbuhu – pojašnjava Filipović.

Nakon Sarajeva slijede igranja u Mostaru i Tarikovoj rodnoj Zenici.

- Predstava je dobila neku protočnost i dosta sam lakši u cijeloj priči. Iako nije moj prvi autorski projekt, jer sam radio s Reneom Bitorajcem, osjećam se kao majka i jedva čekam da je negdje pokažem. Ne sumnjam u dug život predstave „Ćiro“, a najbitnije je da imamo dobar proizvod i zadovoljne ljude nakon izvođenja – kaže Filipović.


U februaru nova serija 


Tarik Filipović nam je otkrio da dogovara turneju s „Ćirom“ po Americi, koja bi se trebala desiti na proljeće.

- Ranije neću moći, jer dolazim u Sarajevo na malo duži period krajem februara. Uglavnom, tu ću boraviti puno vremena, jer bi trebala početi sa snimanjem super serije, u bh. produkciji, koja će i biti snimana na području Sarajeva – kaže Filipović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.