JET SET

Iskrena ispovijest Ace Lukasa: Nikad nisam dozvolio da me djeca vide drogiranog

8.1.2018

Popularni folker Aca Lukas kazao je da ga djeca nikad nisu vidjela nadrogiranog, mada su znali za njegove poroke. Izjavio je to u intjervjuu za Informer.

Pjevač je, između ostalog, kazao da ne zna šta bi uradio da je neko od njegove djece postao ovisan. Zahvalan je Bogu što su Miljana, Lazar i Andrija nisu kao on, konzumirali drogu. Vjeruje da će i najmlađa kćerka, Viktorija, krenuti pravim putem. Nasljednicima je otvoreno pričao o svojim problemima sa drogom i kockom, jer nije htio ništa da krije od njih.

Aca se sa samo 21. godinu odao drogi, zbog čega je 2001. godine išao na odvikavanje. 

Na pitanje da li je vaspitanje utjecalo na to što njegova djeca danas nemaju poroke, Lukas kaže da je sve igra sudbine i stvar sreće.

- Nisam sujeveran, ali vjerujem da se sve u životu vraća. Kada nisi zao i ne misliš nikome loše, dobro će ti se vratiti. A ja sam upravo to, ne diram nikoga, ali nisam ni budala koju će neko da zaje*e. Dok oni što su pričali: "Vidi ga Lukas, narkoman, sram ga bilo" njihova djeca, nažalost, ostaju bez zuba od droge, raspadaju se, a mama i tata im to i ne vide - kazao je Lukas za Informer.

Poznato je da je sinu Andreju pomogao da se počne baviti muzikom, ali starijem sinu Lazaru nije želio. Razlog tome je kako kaže zato što nema talenat i ne može da bude pjevač.

- Dopao mu se moj posao kada je bio kod mene u spotu za pjesmu "Gotovo". Počele su tada da ga startuju djevojčice po Banovom Brdu. Došao je jedan dan kod mene i rekao mi: "Ćale, daj da pjevam". Rekao sam "ne", jer bi on uspio kao muzičar jedino da ja snimim cijeli album umjesto njega i pozajmim mu glas - kazao je Lukas. 

Uspjehom svoje djece je itekako zadovoljan, kaže svako od njih ima afiniteta prema nečemu.

- Važno je da su odgovorni i da rade ono u čemu uživaju i što vole. Lazar je vozač na "Grandu", a Miljana šminkerka. Nemaju sad ogromne plate, ali tu sam ja da dodam kada zafali - kaže pjevač.

Priznao je i da od četvero svoje djece najviše voli Viktoriju te da je ona njegova mezimica.

- Ali to je zato što sam nju dobio sa 43. godine i tek tada sam shvatio šta znači biti otac i osjetio srž očinstva - dodao je Lukas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.