JET SET

Tarantino branio Polanskog: Nije silovao djevojčicu, ona je to htjela

Avaz.ba

6.2.2018

Nakon što se pojavila snimka nesreće iz 2002. godine u kojoj je Uma Turman (Uma Thurman) umalo teško nastradala na setu njegova filma, redatelj Kventin Tarantino (Quentin) našao se u središtu još jednog skandala.

Naime, pojavila se snimka njegova intervjua iz 2003. godine kad je gostovao u emisiji Hauarda Sterna (Howard). Slavni redatelj tad je stao u odbranu redatelja Romana Polanskog koji je optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice Samante Gejli (Samantha Gailey) te zaključio da je "ona to sama htjela".

- On nije silovao 13-godišnjakinju - rekao je Tarantino. 

- Bio je to spolni odnos s maloljetnicom. To nije silovanje. Po meni, kad koristite riječ silovanje, govorite o nasilju, to je jedan od najstrašnijih zločina na svijetu. Ne možete samo tako koristiti riječ silovanje. To je kao da riječ rasizam koristite samo tako. Ne odnosi se na sve za što je ljudi koriste - rekao je.

Na to ga je suvoditelj Robin Kvivers (Quivers) podsjetio da je Polanski optužen za davanje droge maloljetnoj Gejli "koja nije htjela seks s Polanskim", no Tarantino je postao još samouvjereniji u svojoj odbrani Polanskog.

Inače, Tarantino je prošle godine priznao da je znao što zloglasni holivudski producent Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) radi glumicama. 

- Znao sam dovoljno da napravim više nego što sam napravio - rekao je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.