JET SET

Hanka Paldum, kraljica sevdaha, danas započinje australsku turneju

Piše: N. Aj.

2.3.2018

Diva sevdaha Hanka Paldum, nakon dolaska u Australiju, danas, 2. marta, održat će svoj prvi koncert na ovogodišnjoj australskoj turneji koja započinje u Pertu, a nastavit će se već sutra koncertom u Brisbejnu.  

Ukupno će održati šest koncerata u dalekoj Australiji.

Nakon Brisbejna, Hanka će zapjevati svojim fanovima u Adelejdu, Sidneju, a turneju će završti s dva koncerta u Melburnu 17. marta.

- Izuzetno me raduje ova australska turneja, jer sam posljednji put pred publikom u Australiji nastupala prije četiri godine. Bilo je dosta poziva u međuvremenu, ali ja nisam smatrala da je potrebno da se pojavim prerano. Treba pustiti publiku da se zaželi i mene i mojih pjesama. Prošlu turneju pamtim po posebno emotivnim koncertima s našim ljudima i znam da će i ovoga puta publika sa mnom pjevati sve moje pjesme uglas – kazala je Paldum.

Njoj će se na turneji pridružiti i mladi bh. pjevač Haris Kulović.

- Uz mene je opet moj Samir Hodžić, moj maestro na harmonici, koji i na ovoj turneji brine oko svakog detalja - naglašava Hanka.

Dodala je da je publika, na posljednjoj australskoj turneji, od svih pjesama najemotivnije reagirala na njene hitove "Ali pamtim još" i "Mojoj majci".

- To su dvije pjesme koje su izmamile najviše emocija i suza, a pjevat ću ih ponovno, naravno, uz sve moje velike hitove i najljepše sevdalinke - zaključuje Paldum.

Neposredno prije odlaska u Australiju, Hanka se u Zagrebu družila sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Terezom Kesovijom, koja je proslavila 60 godina karijere u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" i s kojom je uživala u svakom trenutku zajedničkog vremena.

Nakon povratka u Sarajevo, Hanku Paldum očekuje nastavak snimanja novih emisija popularnog muzičkog šoua "Zvijezda možeš biti ti" na Hayatu. Također, kraljica sevdaha najavila je da počinje raditi na novom albumu i da će svoje fanove uskoro obradovati novom pjesmom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.