KRALJICA SEVDAHA

Posao u Australiji, odmor u Kataru

E. B.

25.3.2018

Hanka Paldum nedavno je u Australiji imala uspješnu turneju. Nakon toga, kraljica sevdaha posjetila je prijatelje u Kataru.

 Kako nam je kazala, uživala je u svakom trenutku i lijepom vremenu. Kad je jučer došla u Sarajevo, ističe, iznenadili su je snijeg i minusi.

- Umorila sam se i odmorila, sve jedno za drugim. Uglavnom, znam napraviti balans pa, kad osjetim umor, nađem vrijeme za odmor i uživanje. Let iz Australije išao je preko Dohe i skontam, kad sam već tu, da se malo zadržim i uživam. Tamo sam boravila kod jednog dobrog prijatelja, koji je, ujedno, i moj veliki fan. Posvetio mi je četiri dana kako bih mnogo toga vidjela i obišla – pojašnjava Paldum.

Dodaje da su joj četiri dana, koliko je tamo boravila, brzo prošla.

- Bila sam tamo od utorka do petka, a prošlo je tako brzo kao da je trajalo samo jedan dan. Prekjučer je temperatura u Kataru bila viša od 30 Celzijevih stepeni. Ma, ljepota – kaže Paldum.

Kraljica sevdaha prokomentirala nam je ovom prilikom i nastupe u Australiji.

- Turneja je divno protekla. Ali, osjeti se velika razlika između života u Australiji i našoj zemlji, posebno kad je ekonomska strana u pitanju. Ljudi su tamo zabrinuti za bh. stanje i boli ih sve što se ovdje dešava. Mnogi su planirali da se vrate nakon izvjesnog vremena, ali sad su u velikom strahu i odustaju - navodi Paldum.

Haljinica za Širin

Čim se vratila u Sarajevo, Hanka je otišla da posjeti kćerku Minelu i unuku Širin.

- Poželjela sam kćerku, a posebno Širin. Dok ne otopli, bit ću nekoliko dana kod njih, a onda nastavljam svakodnevne obaveze. Širin je dobila mnogo poklona, a posebna je haljinica za princezu - govori Paldum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.