COVER

Jasna Gospić snimila obradu poznate francuske šansone „Je suis malade“

A. Sa.

23.4.2018

Jasna Gospić objavila je obradu francuske šansone „Je suis malade“.

Romantičnu i sjetnu pjesmu snimila je u sarajevskom studiju „Amadeus“, a producent i aranžer je bio odlični Marin Meštrović.

Ovo je prva pjesma koju je naša pjevačica snimila nakon što je prošle godine objavila album dueta „Muzici s ljubavlju“, na kojem je pjevala zajedno s Halidom Bešlićem, Sergejom Ćetkovićem, Duškom Kulišem, Željkom Samardžićem, Franom Lasićem, Goranom Karanom...

- Uvijek sam voljela francuske šansone, ali nekako nije bilo vremena da jednu od njih obradim i donesem na svoj način. Izabrala sam tešku pjesmu „Je suis malade“, koju su pjevali mnogi, od Dalide, Lare Fabian... Pjesma je prelijepa i meni jedna od najdražih. Francuska šansona pjeva o životu onakvom kakav jeste, o našim nadama, željama, tugama, čežnji i sigurno nije svakom interesantna. Ja sam jedna od onih koji vole tu vrstu muzike. Šansona je ozbiljna pjesma čak i kada zvuči veselo. Ona je kao Danteova „Božanstvena komedija“, Tolstoj ili Jesenjin, ona je pjesma koja nas tjera na razmišljanje - kaže Jasna Gospić.


Jasna u studiju sa Marinom Meštrovićem

Ovo je njen prvi cover, a, kako kaže, drago joj je da je uspjela u njega prenijeti svoje emocije i možda približiti našim ljudima ovaj muzički žanr.

- Zahvalila bih sjajnom Marinu Meštroviću i Jasni Samić, koja je pomogla da se ovaj izuzetno zahtjevan tekst prevede i dovede u formu koja će i na našem jeziku zvučati jednako lijepo kao i na francuskom. Studirala sam francuski jezik, tako da mi nije stran, veoma je bogat i, rekla bih, šarmantan - zaključuje naša muzička diva.

Poslušajte cover šansone „Je suis malade“ u izvedbi Jasne Gospić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.