SAVA CENTAR

Kakve su muke snašle Halida Bešlića uoči beogradskog koncerta

Kurir / A. Sa.

23.4.2018

Halid Bešlić našao se pred velikom dilemom oko izbora pjesama koje će se naći na repertoaru na njegovom velikom beogradskom koncertu 8. maja u Centru ''Sava''.

Popularni pjevač narodne muzike uveliko se sprema za spektakl, a iako sve ide po planu, on muku muči s pjesmama.

Halid ne može da se odluči koje hitove će pjevati svojoj publici, jer za skoro 40 godina karijere ima brojne hitove. Zbog toga se Bešlić konsultirao s kolegama, saradnicima, ali i fanovima.

Ispred vas je fotografija na kojoj se vidi kako Bešlić sastavlja spisak repertoara, a publika može biti sigurna da će im on pjevati neke od najvećih hitova, koje se i danas pjevaju, kako u klubovima tako i na raznim muzičkim takmičenjima.

To su pjesme poput "U meni jesen je", "Ja bez tebe ne mogu da živim", "Dijamanti", "Beograđanka", "Čardak", "Romanija"...


Pjevač je istakao da se raduje koncertu u Beogradu i da je Centar ''Sava'' njegovo omiljeno mjesto u tom gradu za pjevanje.

- ''Sava'' centar je najbolji prostor za koncerte na Balkanu. Volio bih da uskoro i Sarajevo dobije jednu takvu dvoranu. Naravno, u Beogradu imam vjernu publiku i sigurno da će se i ovaj put tražiti karta više – izjavio je Bešlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.