U SRETNOM BRAKU

Šaban Šaulić: Da mogu samo bih se bavio ribolovom

B. ŠIŠIĆ

15.5.2018

Neumorni Šaban Šaulić je nesumnjivo jedini na regionalnoj estradi koji bi mogao da radi svaki dan, mada mnogi pjevači mjesecima sjede kod kuće u iščekivanju poziva da rade.

Ponekad se na njegovom licu vidi i umor kako od putovanja, tako i nastupa, a kako nam reče, najviše bi volio, kada bi mogao, da se povuče u svoju vikendicu i bavi se ribolovom.


I Advina Begić nastupala je sa Šabanom

-To je nešto što me zaista u potpunosti odmara, gdje uopće ništa ne mislim, družim se sa svojim prijateljima, a o muzici ni riječi. U oktobru me očekuje solistički koncert u Beogradu, a onda će uslijediti serija takvih koncerata sa kojima bi na neki način obilježio ili zaokružio moju dugogodišnju karijeru. Supruga Gordana mi reče da bi se svi ti koncerti na kraju zatvorili u Istanbulu. Ja samo idem da pjevam, a drugi to uz pomoć Gordane rade i organiziraju - rekao nam je Šaulić.


Menadžer Sabit Saša Dervišević: Godinama sarađujem sa Šabanom

Na pitanje kako gleda na današnju estradu, odgovorio je:

-Jesam, a i nisam kompetentan da o tome pričam jer svako ima svoju nafaku. Svakog poštujem ko se bavi pjesmom, a još ako uspije onda je to za svaku pohvalu, a danas je veoma teško uspjeti. Ima nekih pjesama i pjevača koji se meni ne sviđaju, ali ono što narod izabere to je to. Neka svako radi onako kako misli, a ja nemam tu šta puno da pametujem.

Šabana Šaulića smo pitali kako i nakon toliko decenija pjevanja objašnjava njegovu popularnost i želju mnogih da dođe da pjeva, pa i samo jedan blok ,ali da ga vide i slušaju.

-Pa, vjerovatno sam kroz sve ove godine, mogu slobodno da kažem, poštenog i predanog rada to i zaslužio. Uvijek sa velikom pažnjom birao pjesme koje ću da snimam, nikada nisam neku pjesmu snimio, a da ona nije imala priču ili poruku. Sretan sam kada vidim i gledam generacije koje se nisu ni rodile, a na mojim nastupima pjevaju takve pjesme. Zbog toga sam zaista sretan – kazao nam je Šaulić.


Erko Tari na jednom od nastupa sa Šabanom 

Na Šabanovim nastupima u dijaspori, uz njega je njegov dugogodišnji prijatelj i menadžer Sabit Saša Dervišević, Tuzlak koji je godinama u tom poslu, ali i nekadašnji pjevač koji je snimio i Šabanovu pjesmu “Omer i Merima“, kao i Šerifovu „Vrati se i vrati mir srcu mom“.

-Šaban je jednostavno muzički i pjevački gigant, čovjek koji nema mrlje u karijeri, osim onoga što su mu drugi pokučali napakovati i uništiti njegov brak. Ali, on i Gordana fukcioniraju besprijekorno, tako da im sve te priče nisu mogle ništa. Radio sam i sa Šerifom i njega zaista poštujem kao pjevača, ali moj odnos sa Šabanom je dosta i prijateljski. Kada bi Šaban htio mogao bi nastupati 365 dana u godini jer publika je naprosto željna njega, kvalitete njegovog glasa i njegovih vječnih hitova – kazao nam je Dervišević.

Tako je bilo i na nastupu u njemačkom gradu Disburgu gdje je Šaban na jednom mjestu u toku dana doveo oko 2.000 ljudi. Taj dan sa Šabanom su na istoj bini nastupali popularna Advina Begić i Erko Tarić koji su svojim nastupima oduševili publiku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.