JET SET

Novi život u Njemačkoj

Bošković: U Dubrovniku snimala za njemački brend

Piše: N. AJNADŽIĆ

27.5.2018

Tea Bošković, jedna od najuspješnijih bh. manekenki, već više od pet mjeseci zamijenila je rodni Mostar njemačkim Diseldorfom. 

Veoma je aktivna na društvenim mrežama pa tako na svom profilu na Instagramu skoro svakodnevno objavljuje fotografije koje njene pratioce ostavljaju bez daha.

Pružiti priliku

- U Diseldorfu sam od januara. Došla sam prvenstveno da usavršim jezik. Odlučila sam da usavršim njemački kako bih ga znala govoriti kao maternji, kao što govorim engleski. Na putovanjima sam zaključila da je zaista onako kako kažu, što više jezika govoriš, to si bogatija osoba – govori Bošković.

Ističe da svakodnevno pohađa kurs, a da će poslije odlučiti hoće li ostati u toj zemlji ako joj se pruži prilika.

- Smatram da se jezik kod kuće ne može baš tako naučiti kao što možeš kada dođeš negdje i pričaš s ljudima. Tako ide brže i bolje. Nije se baš bilo lagano odlučiti na taj korak zato što ne poznaješ mjesto, novi su ljudi i sredina. Ali, to sam već iskusila na neki način, jer sam dosta putovala i svugdje živjela. No, zadala sam sebi cilj pa ću poslije vidjeti šta dalje – kaže manekenka.

Dodala je da tamo ima dvije prijateljice, od kojih joj je jedna i najbolja, koja je uvijek uz nju.

- Ona se prije godinu preselila u Njemačku i naravno da se družimo. Vrijeme provodim isto kao i kod kuće, samo što sam ovdje fokusirana na neke druge stvari. Sve mi je novo pa se moraš znati snalaziti, ali meni je ovo svakako pozitivno iskustvo. Njemačka se ne može usporediti s našom zemljom, sve je mnogo bolje i organiziranije, cijeli sistem – kazala je Bošković.

Nedostaju joj, kako kaže, rodni grad i Pelješac, gdje ima kuću, ali joj ipak više nedostaju dragi ljudi.

- To su roditelji, prijatelji, sestra i rodbina. Ostalo sve manje. Naviknula sam da sam dosta neovisna, da se krećem i fokusiram se na neki svoj cilj pa ne kukam previše. Ne fali mi mjesto toliko koliko ljudi. To bi, valjda, inače, čovjeku trebalo nedostajati – sa sjetom govori Tea.

Različite lokacije

Kaže kako je razlog njenog nedavnog boravka u Hrvatskoj bio fotošuting koji je radila za njemačko tržište. Tea je pozirala u vjenčanicama “I Am Yours”.

- Cijela ekipa je bila iz Njemačke, tačnije iz Frankfurta i Diseldorfa. Fotografije, kao i videošuting, radili smo četiri dana na različitim lokacijama u Dubrovniku, Splitu i na Pelješcu. Do saradnje je došlo tako što sam u Diseldorfu upoznala organizatoricu vjenčanja i svidjela sam joj se kao model, a potom su me i angažirali – rekla je Bošković.

Iako je početkom godine izazvala veliko interesiranje javnosti nakon što je objavila prisne fotografije s dečkom, ovog puta nam je, ipak, priznala da je ljubavi došao kraj.

- To je prošlo. Nisam ni zbog koga došla u Njemačku nego radi sebe – kratko je prokomentirala.

Sprema se za Grčku

- U ljeto ću polagati i ispite za njemački jezik, a za petnaestak dana idem u Grčku sa prijateljicama. Tamo još nisam bila pa se veoma radujem – ističe Bošković.

Ne plašim se promjena

- Vratila sam se u plavu boju kose. Zapravo sam plavuša, ali s vremena na vrijeme promijenim boju u smeđu da malo odmorim kosu i oporavim je. No, opet sam se vratila u plavu. Bolje se osjećam. Ne plašim se promjena, ni životnih ni promjene mjesta boravka, a ni boje kose – kroz smijeh je kazala Bošković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.