JET SET

Dua Lipa i Megan Markl najmoćnije žene Britanije

CDM

17.6.2018

Jedan od najpoznatijih modnih časopisa na svijetu ''Vogue'' objavio je listu najutjecajnijih žena u Velikoj Britaniji.

Na ovoj prestižnoj listi našle su se osobe iz različitih miljea: glumice, pjevačice, bogatašice, modeli, poslovne žene, u rasponu od 22 do 73 godine.

Prva tri mjesta zauzele su vojvotkinja od Saseksa Megan Markl (Meghan Markle), koja je britanske medije oduševila jednostavnošću, zbog čega su je prozvali “najprepoznatljivijom ženom na svijetu”, čelnica škotskih konzervativaca Rut Davidson (Ruth Davidson) i najmlađa na listi, pjevačica Dua Lipa.

Među najprepoznatljivijim imenima na listi svakako su autorica “Harija Potera” J. K. Rouling (Rowling) i uspješna advokatica i aktivistica za ljudska prava Amal Kluni (Clooney).

- Izdvojili smo dame koje su se svojim djelovanjem u različitim područjima istakle i pokušale svijet učiniti boljim mjestom. To su žene koje zaslužuju priznanje i poticaj za dalje - rekli su iz ''Voguea''.

I britanska modna dizajnerka Stela Makartni (Stella McCartney), kćerka Pola Makartnija, zaslužila je mjesto na listi.

- Ovo je velika nagrada i vjetar u leđa za neke buduće projekte - poručila je dizajnerka, prenosi Večernji.hr.

Mnoge je iznenadilo što se na listi nisu pojavile vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton (Kate Middltone) i britanska premijerka Tereza Mej (Theresa May).

- Lista je zadovoljavajuća, ali zasigurno nedostaju neke dame o kojima slušamo svakodnevno - neki su od komentara na društvenim mrežama.

Za kraljicu Elizabetu II ''Vogue'' je ustvrdio da su ''neke stvari vječne, poput nje”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.