JET SET

Sarajevska grupa "Činčila" objavila novi singl "Egomanijak"

Sarajevska grupa "Činčila"

Avaz.ba

19.6.2018

Sarajevska psihodelična fank rok grupa „Činčila“ objavila je novi singl „Egomanijak“. Singl je ispraćen zanimljivim videospotom.

Tematika pjesme se bavi jednim od najvećih problema našeg savremenog društva, a to je da je ego veći od zdravog razuma. Poenta se najviše ogleda u stihu "Najljepši, najpametniji, najdraži i najdominantniji, u svemu sam naj, naj, naj, egomanijak sam znaj, jesi li i ti taj", koji frontmen Vanja Solaković pjeva preko dinamične muzičke podloge britkog instrumentalnog trija.

Videospot prikazuje jednu usamljenu egocetričnu osobu koja "traži izlaz", ali ga ne nalazi. Protagonista kojeg igra Edvin Avdić je simbol "izgubljene generacije", današnje otuđene omladine, koja živi bez perspektive i koja je svakodnevno zatočena, svaki pojedinac u svom vlastitom, često mračnom umu, obesmišljenom samo i jedino materijalnim vrijednostima,„Činčila“ ipak upućuje i na univerzalni zaključak, a to je samospoznaja, kroz koju je jedino moguće učiniti pozitivne promjene, kako kod sebe samog, tako i u društvu uopće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.