GLAVNE ZVIJEZDE

Svadba o kojoj se priča u Turskoj: Kome su Halid Bešlić i Neno Murić pjevali u Istanbulu

Avaz.ba

26.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Neno Murić i Halid Bešlić proteklih nekoliko dana družili su se u Turskoj.

Naime, oni su bili glavne muzičke zvijezde zadužene za dobar provod u poznatoj palači Salit Halim u Istanbulu, na svadbi mladog bračnog para Jilmaza i Ezre, koji su porijeklom iz naših krajeva.

Veličanstveni kompleks od historijskog značaja tik uz more, koji ljepotom oduzima dah, u kojem su naši pjevači zabavljali poznate zvanice, ujedno je i mjesto na kojem su se vjenčali poznati turski glumac Burak Ozčivit, našoj javnosti poznatiji po ulozi Bali-bega, i njemačka glumica Fahrije Evdžen (Fahriye Evcen).

Murić i Bešlić su ujedno prvi pjevači s Balkana koji su nastupili na ovom znamenitom mjestu. Zanimljivo je da je svadba upriličena na dan izbora u Turskoj, no te večeri nije bilo nikakvih restrikcija, a gosti su se zabavljali do ponoći.

Neno je goste oduševio glasom, harizmom, repertoarom, koji je obogatio izvođenjem turskih, italijanskih i španskih pjesama, zbog čega je izazvao veliki interes i neki od gostiju su izrazili želju da ga angažiraju na svojim zabavama u Istanbulu koje uskoro planiraju.

- Zaljubio sam se u kulturno-historijski kompleks Sait Halim Pasa Yalisi. Imali smo izuzetno ljubazne domaćine, što je učinilo da se osjećam opušteno i lijepo kao kod kuće. Tokom svadbe sevdalinka se prolamala Bosforom, a moje srce je bilo veliko kao planina. Rekli su mi da do sada u ovom prostoru niko s Balkana prije nas nije zapjevao. Sve je izgledalo poput bajke. Palača uz more, galebovi, brodice koje neprestano plove i muzika koja je činila da gosti odjeveni u elegantna odijela i toalete budu raspoloženi i rasplesani – kaže Neno Murić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.