GLAS ESTRADE

Neno Murić za „Avaz“: Moj prvi poljubac mirisao je na ćumur

Neno Murić: Od samog početka imao sam sreću

Razgovarala: Emina ŠEHALIĆ

20.7.2018

Popularni pop pjevač, Neno Murić karijeru je započeo dolaskom u Sarajevo, prije skoro 20 godina, a sve do danas uspio je da zadrži jedinstveni kvalitet muzike koji ga čini prepoznatljivim. Godinama je svoj privatni život držao daleko od očiju javnosti, a karijeru je gradio na neosporivom talentu. U intervjuu za „Avaz“, Neno otkriva koja je njegova neostvarena želja, zašto do sada nema duetsku saradnju, te otkriva malu priču iz djetinstva.

1. Često ste viđeni u društvu velikih estradnih ličnosti, poput Halida Bešlića, Harija Varešanovića te nedavno i u društvu Lepe Brene, koji su za Vas imali samo riječi hvale. Međutim, godinama ne postoji niti jedna duetska saradnja. Zašto?

- Od samog početka imao sam sreću da nastupam uz poznata imena naše estrade. Mogućnost za duetom je otvorena, ali uvijek se čeka na pravu pjesmu. Ovih dana me sve više poznanika pita zašto ne snimim duet sa Harijem Varešanovićem? Obzirom da je on moj svojevrsni mentor i autor mog’ najvećeg hita “Stope da ti ljubim”, prijedlog mi se dopada i vjerujem da bi nam se vokali odlično složili.



2. Uspjeli ste izgraditi karijeru isključivo na Vašem talentu, bez ijednog skandala. Koliko je bilo teško ići linijom većeg otpora?

- Volim muziku i puno sam radio na sebi. Ovaj poziv me potpuno ispunjava i nije mi nikada padalo napamet da izmišljam priče zbog kojih ću se naći na naslovnim stranama časopisa. Odricanje, veliki trud i ogromna ljubav prema poslu koji radite je to ključ uspjeha. Kao dječak u teškim trenucima, zapjevao bih na sav glas i otkrio još tada da je muzika moja prečica do sreće.

3. Da li bi pristali na učešće u rijaliti šou programu?

Ne bih.


4. Da niste pjevač, čime bi se bavili?

Po zvanju sam magistar historije. Vjerovatno bih radio kao profesor u školi.



5. Koja je Vaša neostvarena želja?

Ima ih dosta. Jedna od njih je nastup na festivalu San Remo. 



6. Da li se sjećate Vašeg prvog poljupca?

Itekako. Moja prva ljubav Minka bila je vrlo simpatična i skoro svi dječaci iz razreda bili su zaljubljeni u nju. Ja sam još tada bio poznat po nastupima na dječijim šlagerima i to je njoj bilo zanimljivo, pa se zaljubila u mene. Sastajali smo se obično iza naše škole. Željeli smo čuvati našu tajnu, pa smo se skrivali u prostoriji gdje se skladištio ćumur za ogrijev. Tako je moj prvi poljubac mirisao na ćumur. Vjerujte taj miris mi uvijek vrati sjećanje na moju simpatiju i poljupce koje smo razmjenjivali u ovom našem skrovištu.


U nastavku poslušajte i Neninu novu pjesmu, pod nazivom "Na tvojoj strani jastuka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.