JET SET

Maja Milinković-Simoneli objavila „Romansu - uspavanku za dušu"

Maja Milinković - Simoneli

E. S.

17.7.2018

„Romansa - uspavanka za dušu" naziv je nove pjesme Maje Milinković-Simoneli, bh. interpretatorice fada sa adresom u Lisabonu. Pjesma i video ujedno i najavljuju novi album, koji će biti izdat krajem godine.

Kako je kazala pjevačica, novi album je most između dvije kulture, portugalske i bosanske, kako jezički i muzički, tako i praktično, jer je pola materijala snimano u Sarajevu, a pola u Lisabonu, a na albumu će se opet sresti sevdalinka i fado.

Pjesma “Romansa – uspavanka za dušu” snimana je u jednom od najprestižnijih fado studija „Estúdio Pé de vento“, a u kojem su svoje albume snimala najveća imena fado muzike.

  - "Romansa - uspavanka za dušu" je fado sa repertoara Amali Rodrigez (Amálie Rodrigues), koji sam napisala na bosanskom jeziku, autor muzike je Karlos Gonzalves (Carlos Gonsalves). U pjesmi se zapravo radi o razgovoru sa vlastitom dušom koja je jedne noći pokucala na vrata sva izmijenjena, slomljenih krila, tražeći utjehu i sklonište. Mislim da će se mnogi prepoznati u ovoj pjesmi, a posebno oni koji imaju blizak odnos sa svojom dušom, odnosno sa samim sobom, svi oni koji su barem jednom iskusili duševnu bol, koji su lutali izgubljeni pa su se pronašli – poručila je pjevačica. 

Video je sniman u Portugalu na lokaciji Cabo espichel.

- Snimanje je proteklo kao u nekom snu, jer destinacije oduzimaju dah svojom ljepotom i u isto vrijeme mirnoćom. Kad bi čovjek išao negdje da se nađe sa sobom i sa svojom dušom, bilo bi to na ovakvom mjestu – kazala je Milinković-Simoneli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.