ISKRENO

Vesna Dedić: Uspješna sam, ali ne i bezbrižna

Vesna Dedić

CDM

2.8.2018

Novinarka i spisateljica Vesna Dedić kaže da nikad nije maštala o vjenčanici i braku. Priznaje da je jednom pogriješila i udala se na nagovor drugih, pa joj nešto slično više ne pada na pamet. Svjesno je birala da sama sebi osigura egzistenciju, iako zna da bi uz moćnog muškarca lakše stigla do uspjeha.

- Ako je uspjeh to da si bezbrižna, da ti je sve namireno u životu, odnosno ako je uspjeh jednako bezbrižnost, onda treba imati uz sebe moćnog muškaraca. Mene cipele od hiljadu i po eura optočene kristalima ne čine sretnom kao kad mi poslije promocije desetine hiljada žena, u pet dana, napišu pismo da su jutro dočekale uz moju knjigu. Pritom, žena koja se odluči da osigura egzistenciju zahvaljujući svom obrazovanju, disciplini i volji nikad ne može da se osjeća bezbrižno. Dakle, trenutno imam sve, ali nemam osjećaj bezbrižnosti - priznaje Vesna, koja je nedavno objavila roman “Ne gledaj preko ramena”, deseti u karijeri.

Osim emotivnosti, tvrdi, još nešto se nikad neće promijeniti u njenom životu: uvijek će biti samo s muškarcem s kojim je osjetila privlačnost.

- Neozbiljna sam žena. To su mi govorili i mama i tata. Od trinaeste, kad sam se prvi put zaljubila, do danas sam ista, i dalje se zaljubljujem u taj osjećaj hemije, prepoznavanja. Ako nema hemije, ne mogu ni kafu s muškarcem da popijem, odmah kažem da ne troši na mene ni vrijeme, ni riječi, ni novac. Ali lijepa, luda udvaranja pamtim, mada meni u ljubavi ništa nije ludo. Nikada u životu nisam se zaljubila u čovjeka s funkcijom i zvanjem. Nikad. I kad bismo poredali one koje sam voljela, vidjeli biste da nema dodirnih tačaka među njima. Za mene je ljubav nešto što treba da bude začin životu. Nikad od partnera nisam očekivala da mi poboljša život, već samo da mi malo začini onaj postojeći, da bude kao origano na pizzi - ispričala je Vesna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.