JET SET

Najtužniji čovjek Holivuda: Životna priča Kijanu Rivsa

Kijanu Rivs ( AFP)

CDM

13.8.2018

Holivudski glumac Kijanu Rivs (Keanu Reeves, 53) ima blistavu karijeru, ali život ga u prošlosti nije mazio.

Osim što je jedan od omiljenih glumaca u Holivudu, njega su paparaci često znali da uslikaju kako opušteno pije pivo s beskućnicima na ulici kojima je često pomagao. 

Ali njegovu tešku životu priču malo ko je znao dok je sam glumac nije jednom prilikom podijelio na Facebooku. 

- Većina ljudi zna za mene, ali ne zna moju priču. Kad sam imao tri godine, moj je otac napustio porodicu. Patim od disleksije, što je moje vrijeme u školi učinilo bolnim i moje obrazovanje sporim - napisao je na Facebooku još 2015. godine, a ovako je započeo.

AFP

Najbolji prijatelj River Foeniks (River Phoenix) predozirao se kad je Kijanu imao samo 23 godine, ali 1998. činilo se kao da je sve krenulo nabolje u njegovom životu kada je upoznao Dženifer Sume (Jennifer Syme), za koju je otkrio da se zaljubio na prvi pogled. 

Ali svega godinu kasnije ona je u osmom mjesecu trudnoće rodila mrtvu kćerku Avu, što je ozbiljno narušilo njihov odnos. Tuga je bila ogromna, a svega nekoliko sedmica kasnije par je raskinuo.

Godinu i po kasnije Dženifer je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći, a policijski izvještaj otkrio je kako je poginula na mjestu. Ona se u to vrijeme liječila od depresije i uzimala je dvije vrste lijekova koje je policija našla u njenom automobilu. 

S njom se neko vrijeme povezivao i kontroverzni muzičar Merilin Menson (Marilyn Manson), koji je Dženifer navodno prodavao kokain, ali ta se priča s vremenom utišala. Zbog svega što je proživio na ljubavnom planu, Kijanu je nekoliko puta istaknuo kako je to razlog zašto ne želi ozbiljnu vezu i djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.