AFERE

Severina još šuti, menadžer najavljuje pravne korake

Ova afera dešava se 14 godina nakon što je u javnost dospio Severinin „kućni video“

Piše: N. AJNADŽIĆ

23.8.2018

Severina Kojić (46) i dalje je u žiži javnosti nakon što su se prije dva dana pojavile fotografije na kojima je pjevačica, navodno, gola. Ova afera dešava se 14 godina nakon što je u javnost dospio Severinin „kućni video“. 

Spuštene roletne

Pjevačica se povodom toga još nije oglasila, a roletne na njenom stanu u Zagrebu su spuštene.

Sudeći prema društvenim mrežama, pjevačica je jednu od njih i sama objavila prije četiri godine, kada je bila u Parizu sa sinom Aleksandrom. To je izazvalo još veće reakcije javnosti.

- Sve se ovo događa upravo nakon što je Severina opet pobijedila u sudskim postupcima. Ovakve osvete bivšeg partnera, namještaljke i pokušaj diskreditacije nisu ništa novo. Postavlja se pitanje gdje su tome granice i kojim će se još sredstvima poslužiti – kazao je Severinin menadžer Tomislav Tomica Petrović za hrvatske medije, dodavši da su poduzete sve pravne mjere da se Severina zaštiti.

Petrovića smo jučer pozvali i u kratkom razgovoru nam je kazao kako je na odmoru te da nema ništa novo dodati.

Ipak, Severinin bivši suprug Milan Popović oglasio se nakon Petrovićevog komentara i demantirao bilo kakvu povezanost sa spornim fotografijama majke njihovog sina s obzirom na to, kako kaže, da su nastale 2014. godine, kada su on i Severina bili u jeku borbe za starateljstvo i imali potpun prekid komunikacije.

- Severina je imala različite partnere u prošlosti s kojima ima neraščišćene odnose. Na kojeg tačno partnera je gospodin Petrović mislio kada je izjavio da je ovo osveta bivšeg partnera? O kojim to, navodno, izgubljenim sporovima se radi? Protiv Tomice Petrovića se već vode dva kaznena djela za klevetu, upravo zbog izjava da sam ja, navodno, izgubio sudske sporove koji se vode sa Severinom – izjavio je Popović.

Visoka odšteta

U javnosti se špekulira kako je Severina ove slike sama plasirala u javnost u trenutku kada joj opada popularnost. To se špekuliralo i 2004., kada je u javnost procurio snimak seksa pjevačice i njenog tadašnjeg partnera. Severina je za objavljivanje videa dobila visoku odštetu na sudu.


Kojić: Molite se za Milanov mozak

Severinin suprug Igor Kojić oglasio se na svom Instagramu profilu. Ispod fotografije s pjevačicinim sinom Aleksandrom napisao je:

- Dragi moji, gledajte da svoje vrijeme sa svojim najmilijima provodite u sreći, baš kao na ovim slikama kojima montaža i ostale tehnike ne mogu ništa.

Dodao je i hešteg #prayformilanbrain (molite se za Milanov mozak), čime je indirektno i on optužio Milana Popovića da je objavio eksplicitne fotografije Severine Kojić.

Popović: Slike će osramotiti našeg sina

Milan Popović ističe da sebe smatra izuzetno odgovornim roditeljem i posljednjom osobom koja bi plasirala fotografije na kojima je majka njegovog sina gola u kompromitirajućim pozama.

- Siguran sam da će fotografije dodatno osramotiti i uznemiriti našeg sina koji uskoro kreće u školu. Ja ga ne mogu, niko ga ne može zaštititi od ruganja druge djece. Ovu situaciju smatram izrazito neodgovornim i nepromišljenim majčinim ponašanjem i to već drugi put u njenom životu. Ne znam je li ih ona plasirala kako bi povratila nekadašnju popularnost ili je to učinio neko drugi, no ja sam zabrinut da će ovo nanijeti ogromnu štetu i sramotu mom sinu kada mu jednog dana to neko pokaže – istakao bivši Severinin partner.



quote
<p>U javnosti se spominju špekulacije kako je Severina ove slike sama plasirala u javnost u trenutku kada joj opada popularnost </p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.