NOVOSTI

Momčilo Otašević dobio ulogu u novoj hrvatskoj seriji "Na granici"

Igrat će i poznata glumica Nina Erak

Momčilo Otašević

CDM

2.9.2018

Crnogorski glumac Momčilo Otašević igrat će u novoj hrvatskoj seriji “Na granici”. Snimanje je počelo, a emtiranje će biti na Novoj TV.

U glavnoj ulozi gledat ćemo poznatu glumicu Ninu Erak, a u središtu radnje je i mlada, tek diplomirana ekonomistica Petra, koju tumači talentirana, mlada glumica Nadia Cvitanović.

Petra se vraća iz Zagreba u svoje rodno selo kako bi od bake Zorke naslijedila ilegalni biznis švercovanja dobara iz BiH u Hrvatsku.

Upoznat ćemo kroz seriju porodicu Skorupović koju, osim Zorke, čine i njena kćerka Mira (Barbara Vicković), zet Andrija Maslu (Milan Štrljić) i njihove tri kćerke, uz Petru i Lidiju (Martina Stjepanović) i Ivana (Lucia Glavich Mandarić). 

Ova porodica ima automehaničarsku radionicu i najvažniji su u lancu šverca jer je zemlja uz granicu Zorkina.

Drugu porodicu, Penava, čine likovi koje će glumiti sjajni glumci Nermin Omić, Elvira Aljukić, Dino Rogić i Marko Braić, a ta porodica živi na bosanskoj strani, imaju prodavnicu i skladište koje koriste i kao paravan za šverc.

Porodicu Štiglić igrat će Žarko Radić i Barbara Nola, dok će njihovog sina glumiti Asim Ugljen. U selo Lokvica, gdje je smještena radnja nove serije, iz Zagreba dolazi i novi granični policajac Marko, kojeg će igrati Filip Juričić.

Osim navedenih u novoj serijskoj uspješnici Nove TV, svoje uloge dobili su i Zlatan Zuhrić i Mladen Vulić, Petra Kraljev, Tijana Pečenčić, Mirko Ilibašić, Petar Puškarić, Davor Svedružić i brojni drugi glumci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.