MARKETING

Gvinet Paltrou mora platiti 145.000 dolara zbog jaja za vaginu

Tvrdila da poboljašavaju životni stil i zdravlje

24sata.hr

8.9.2018

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow, 45) na internetskoj stranici Goop prodaje stvari za koje tvrdi da poboljašavaju životni stil i zdravlje. Kalifornijski ured za zaštitu potrošača je tužio slavnu glumicu zbog jaja za vaginu te se ona s njime nagodila i isplatila mu oko 145.000 dolara.

Paltrou je pokraj jaja od žada za 66 dolara i jaja od ružičastog kvarca za 55 dolara, koja se umetnu u vaginu, isticala da mogu regulirati menstrualni ciklus, uravnotežiti hormone, spriječiti prolaps maternice i povećati kontrolu mjehura. 

Glumica je, također, tvrdila kako proizvod od ulja ''Inner Judge Flower Essence Blend'' može spriječiti depresiju. No, ništa od toga nije naučno dokazano. Kalifornijski ured za zaštitu potrošača je sklopio nagodbu s Paltrou od 145.000 dolara jer su se proizvodi u limitiranim količinama prodavali samo u toj američkoj državi. 

- Važno je držati kompanije odgovornima za neutemeljene tvrdnje, posebno kada kažu da njihovi proizvodi utječu na žensko zdravlje - istaknuli su iz ureda. 

Zabranili su Paltrou da pri prodaji njena firma govori o efikasnosti proizvoda ako nema pouzdane naučne dokaze te da ne smije lažno oglašavati medicinske uređaje. 

Iz Goopa kažu da ''postoji iskreno neslaganje s tvrdnjama ureda'', no da su htjeli sve brzo i ljubazno riješiti. Dodaju kako nagodba ne utječe na pouzdanost kompanije. Usto su obećali povrat novca svim kupcima koji su te proizvode kupili između 12. januara i 31. avgusta 2017. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.