ROK VETERANI

„Stonesi“ dodali 13 koncerata na američku turneju

U protekle dvije godine njihova aktuelna turneja pokrivala je samo Evropu sa 14 koncerata

„The Rolling Stones“: Veliko je uzbuđenje svirati na stadionima širom SAD. Agencije

Piše: L.K.P.

5.12.2018

Legendarna rokenrol grupa „The Rolling Stones“ najavila je da dodaje 13 koncerata u okviru američke turneje "No Filter" na proljeće iduće godine.

Turneja od 13 nastupa po najvećim stadionima Amerike počet će 20. aprila na Hard Rocku u Majami Gardensu na Floridi i završit će se u Čikagu, na Soldier Fieldu 21. juna.

– Veliko je uzbuđenje svirati na stadionima širom SAD – izjavio je Mik Džeger (Mick Jagger) za američke medije i dodao da je energija uvijek nevjerovatna, dok Kit Ričards (Kith Richards) navodi kako je oduvijek volio da svira u SAD i da je “odlična publika tamo”.

“No Filter” je njihov prvi duži niz nastupa u Americi još od “ZIP Code” turneje iz 2015. godine. U protekle dvije godine njihova aktuelna turneja pokrivala je samo Evropu sa 14 koncerata u 2017. i 14 u ovoj godini.

Ovi rok veterani su krajem 2016. godine objavili album s coverima bluz standarda, “Blue and Lonesome” (za koji su dobili Gremi nagradu za najbolji tradicionalni bluz album) i radili, navodno, na novim pjesmama, ali trenutno nema riječi o novom izdanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.