LEGENDE

Nikad ne znaš kad je posljednji put...

Ivo nam je neprestano naručivao rakije. Pokazao nam je Grlićevu knjigu “Neispričane priče” koju je upravo kupio..., napisala je Marina Vujčić na Facebooku

Gregurević: Umro preksinoć u 67. godini

E. SKENDEROVIĆ – E. BAKIĆ

4.1.2019


Vijest o smrti glumca Ive Gregurevića potresla je cijeli region. Odlazak ovog legendarnog glumca rastužio je i brojne Ivine kolege koje su se od njega oprostile putem društvenih mreža.  

 Jedna od njih je i autorica Marina Vujčić koja je na svom Facebook profilu objavila fotografiju posljednjeg druženja s Ivom Gregurevićem, koji je u srijedu navečer umro u 67. godini u svom domu u Zagrebu.

 Adio, Meštre

Fotografija je nastala na staru godinu, a u društvu Gregurevića bili su Ksenija Marinković, Sonja Kovačić, Vedran Mlikota i Nenad Cvetko.

- Ova fotografija je snimljena prije dva dana, na staru godinu. Ivo nam je neprestano naručivao rakije. Pokazao nam je Grlićevu knjigu „Neispričane priče“ koju je upravo kupio. Kad smo odlazile, više je puta ponovio: “Cure, nemojte još ići.” A mi smo ipak otišle. Nikad ne znaš kad je posljednji put i koje će priče ostati neispričane. Adio, Meštre - napisala je Vujčić na Facebooku.

 Osim Vujčić, od Gregurevića s velikom tugom i boli oprostili su se kolege Emir Hadžihafizbegović, Zrinka Cvitešić, Marko Cindrić, Dalibor Matanić, Tarik Filipović, Ornela Vištica...

- Stvarno ne mogu vjerovati, pa neki dan smo snimili vrhunske scene na Giginom filmu, zezali se, pričali o Orašju. I ode čovjek. Koji šok. Zaista je bila čast, gospodine Ivo, s Vama dijelit' kadar i snimati Vaš posljednji film. Počivali u miru, legendo, i sretan put. Pamtit ću Vas – napisao je Cindrić, dok je Cvitešić na svom Facebook profilu fotografiju s Gregurevićem stavila kao naslovnicu.

 Uzrok smrti

Emir Hadžihafizbegović je na Twitteru napisao da nas je napustio veliki čovjek i glumac te dodao:

- Moj veliki prijatelj i filmski partner Ivo Gregurević. Hvala mu za sve što je ostavio ljepoti filmske umjetnosti i hvala mu za svaki kadar koji smo uradili zajedno. Bog neka upokoji tvoju dobru dušu, Ivo moj plemeniti.

Posljednji ispraćaj glumačkog velikana je u ponedjeljak, 7. januara, u 15 sati na Mirogoju u Zagrebu, dok će dan poslije biti sahranjen u 14 sati u njegovom rodnom Orašju. Iako uzrok smrti još nije poznat, glumac je prije 11 godina doživio teški moždani udar.

Sve Ivine ljubavi  

Ivo Gregurević svoj privatni život ljubomorno je čuvao od javnosti. Baš iz tog razloga malo se zna o njegovu braku u kojem je dobio sina Marka. Poslije razvoda Gregurević je bio u dugogodišnjoj vezi s kolegicom Dubravkom Ostojić.

Od 2002. do 2007. uživao je u ljubavnoj vezi s glumicom Dolores Lambašom, koja je 2013. poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Iako je između njih bilo 28 godina razlike i to im nije nimalo smetalo. Ona je tada imala 21 godinu, a osvojila ga je, kako je Gregurević tvrdio, velikim talentom za glumu.

Gregurevića su poslije Dolores viđali u društvu inspektorice u MUP-u, no glumac o vezi nikad nije htio javno govoriti.

Jedan od posljednjih intervjua dao je za „Dnevni avaz“

Gregurević je bio poznat po zatvorenosti prema javnosti i rijetko je davao intervjue. Zasigurno jedan od posljednjih dao je za „Dnevni avaz“ u aprilu 2018. godine, kada je poručio da se ježi na sve što nam se dešava.

- Ne znam šta je politika i taj segment ostavljam po strani. Uglavnom, nadam se da će nam biti bolje, ali opet - daj Bože. Kada se sjetim djetinjstva i mlađih dana u Orašju, gdje sam rođen, bude mi teško. U selu u kojem sam živio bilo je više od pet hiljada stanovnika, a sada ih ima dvije i po hiljade. Sve to pokazuje da mladi ljudi bježe iz strave u kojoj živimo i žao mi je zbog toga, ali razlog postoji – rekao je tada Gregurević za „Avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.