NEUGODNO ISKUSTVO

Bibi Reksa prozvala svjetske dizajnere: Niko me ne želi obući

Pjevačica ove godine prvi put nominirana za Gremije, i to čak u dvije kategorije

Avaz.ba

22.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Pjevačica Bibi Reksa (Bebe Rexha), koja je ove godine prvi put nominirana za Gremije, i to čak u dvije kategorije, iskoristila je moć Instagrama da bi s fanovima podijelila neugodno iskustvo koje je doživjela s renomiranim dizajnerskim imenima.

- Mnogo puta slavne osobe će se lično obratiti dizajnerima sa željom da kreiraju unikatne haljine u kojima bi se prošetale crvenim tepihom - započela je Reksa svoje obraćanje javnosti putem snimka.

Bez isticanja imena, pop zvijezda zatim je rekla kako je njen tim lično kontaktirao nekoliko dizajnera da bi je odjenuli za njen veliki dan, a odgovor koji je dobila nije joj se nikako svidio. 

- Mnogi od njih ne žele me odjenuti zato što sam prevelika. Ako je za vas konfekcijski broj 38 ili 40 prevelik, onda ni ne želim nositi vaše haljine. Ovim postupkom ste rekli da žene koje nose navedene konfekcijske brojeve nisu lijepe i da ne mogu nositi vaše kreacije. Za sve osobe koje su rekle da sam bujna i ne mogu nositi njihove haljine mogu samo reći - j****e se - zaključila je svoje obraćanje.

- Ovo sam morala izbaciti iz sebe. Razumijem ako ne voliš moj smisao za modu ili muziku, no nemoj mi reći da me ne želiš obući ako ne nosim konfekcijski broj poput manekenki. Osnažite žene da vole svoje tijelo, umjesto da se djevojke i žene osjećaju lošije zbog svog konfekcijskog broja. Lijepe smo u svim veličinama, male ili velike, a moje du*e broja 40 će i dalje ići na Gremije - napisala je pjevačica u opisu snimka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.