PLAVA KRV

Vjerenik Kei se javno izvinio, uskoro vjenčanje princeze Mako

Vjenčanje je bilo zakazano za novembar 2018. godine

Kei i Mako: Upoznali se u restoranu u Tokiju

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

27.1.2019

Zvaničnim saopćenjem, u kojem moli za oprost, oglasio se Kei Komuro, velika ljubavjapanske princeze Mako. Dao je odgovore i na navode da njegova porodica ima finansijskih problema, što ga je koštalo braka sa Mako.

Japanski carski dvor objavio je u septembru 2017. da se princeza Mako (27) vjerila za svog dugogodišnjeg momka Keija Komura (27).

Vjenčanje je bilo zakazano za novembar 2018. godine. Ali, onda je sve krenulo naopako.

 Studij u Americi

Novinari su otkrili da majka budućeg mladoženje duguje ogromnu sumu novca svom bivšem zaručniku. I to, navodno, već godinama. Nakon toga je uslijedilo prvo pomjeranje ceremonije zaruka i vjenčanja, a nakon toga manje-više i otkazivanje.

Komuro je čak 2018. godine napustio Japan da bi studirao u Americi. Mako je bila vidno potresena. Tokom pojavljivanja japanske carske porodice za Novu godinu, izgledala je kao da misli da u tom trenutku treba biti sa svojim Keiom, a ne na balkonu s carskom porodicom.

Sada se napokon pojavio tračak nade da će sve opet imati sretan završetak.

Kei je u zvaničnom saopćenju izjavio da su svi finansijski problemi njegove porodice riješeni. Izvinio se što je došlo do ovih problema i što nije brzo shvatio ozbiljnost situacije te je dao objašnjenje.

 Budući punac

Sve ukazuje na to da je Komuro ovim potezom odgovorio svom budućem puncu, careviću Akišinu. On je tokom proslave svog rođendana krajem novembra izjavio da Kei Komuro mora ponuditi neke odgovore ako se još misli ženiti njegovom kćerkom. Vjerovatno je tada mislio na finansijske probleme Komurove porodice. Novac je toliko važan, jer je planirano da se troškovi za ceremoniju vjeridbe podijele.

- Ako njihovo vjenčanje ne može slaviti mnogo ljudi, mi, također, ne možemo održati našu tradicionalnu ceremoniju nazvanu Nosai no Gi – rekao je Akišino.

Izgleda da je porodica Komuro uspjela sakupiti potrebni novac da bi budućim mladencima ispunili san.

Keija Komuru princeza je upoznala prije pet godina u jednom restoranu u Tokiju, gdje je on radio kao promotor japanskog turizma. Nakon udaje, u skladu sa strogim pravilima, u Japanu žene nemaju pravo naslijediti tron te, nakon udaje za pučana, ne smiju imati titulu.

Podrška roditelja

Koliko princeza pati zbog razdvojenosti od svog vjerenika, može se na njoj primijetiti.

Njena majka Kiko govorila je o njenim zdravstvenim problemima.

- Moja kćerka se krajem prošle godine, kad su temperature pale, u nekoliko navrata nije dobro osjećala. Moramo joj pružiti svu podršku – rekla je princezina majka.

Sreća njihovog najstarijeg djeteta je veoma važna carskom paru tako da sve pokušavaju da se vjenčanje održi i da Mako bude sretna.


quote
<p>Kei je u zvaničnom saopćenju izjavio da su svi finansijski problemi njegove porodice riješeni. Izvinio se što je došlo do ovih problema i što nije brzo shvatio ozbiljnost situacije te je dao objašnjenje </p> <p><br></p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.