INTERVJU SA POVODOM

Spreman sam na sve, osim na kraj

Mi, ljudi, previše razmišljamo i brinemo se

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ

4.2.2019

Massimo Savić(57) godinama uspješno održava vezu sa publikom u Sarajevu, a ta ljubav je obostrana. To je nešto što i Massimo često ističe, stoga će se, nakon vrlo kratke pauze, ponovo družiti sa publikom u našoj zemlji, i to u Sarajevu, Zenici i Čapljini, gdje ima zakazana gostovanja u martu.

Osim o karijeri i aktuelnim nastupima, sa Massimom smo u intervjuu za “Dnevni avaz” razgovarali i o porodici, prolaznosti života, stanju na estradi... Iako je čest gost Sarajeva, ipak je, kaže nam, nestrpljiv da prvi put pred publikom u Skenderiji otpjeva pjesme s aktuelnog albuma “Sada”.

 Posebna zadaća

- Iskreno, iznimno se veselim turneji po BiH i donosim nove pjesme, novu energiju. Kao što znate, izašao je moj novi album “Sada” i na set-listu smo uvrstili određeni broj novih pjesama. Veoma sam zadovoljan kako su se uklopile u repertoar. Baš me zanima šta ćete vi reći – priznaje Massimo.

Jedna od aktuelnih pjesama nosi naziv "Nisam spreman". Otkrijte nam, za šta to Massimo nije spreman?

- Mislim da sam spreman na sve, osim na kraj. Kraj muziciranja, kraj života. Što se tiče muzike, mislim da imam još toga da dam, a što se tiče života, volio bih još neke stvari doživjeti.

Kako je nastao album "Sada", šta Vas je inspiriralo?

- Na albumu “Sada” imao sam jednu posebnu zadaću, a to je da pjesme koje su producirala tri producenta Nikša Bratoš, Pegi Martinjak i Ivan Popeskić zaokružim u jedno cjelovito djelo. Ideja je bila da gitara, meni najbliži instrument, bude za to zadužena. I mislim da sam uspio. A sadržajno, htio sam da “Sada” najbolje oslika mene, sada, 35 godina nakon početka muzičke karijere. Jesam li uspio? Vi kažite.

"Sad kako vrijeme odmiče, ja bih s tobom stario, ne bih mario", riječi su pjesme "Sad". Je li istina da čovjek, kad dođe u pozne godine, mari samo za to da ostari s nekim koga voli?

- Tako nekako. Znam da je meni tako, i to ne samo sada nego otkad sam spoznao svoju Eni. Važno mi je da sam uz nju. Ostalo ćemo lako.

Kič i šund

Razmišljate li nekad o godinama, imate li bojazan o prolaznosti života?

- Da, djelimično sam vam odgovorio. Nije da sam opterećen godinama, ali nekako ne volim to približavanje sutona života. Uvijek kažem, volio bih da sam neka životinja, da ni ne znam šta je kraj, kada dolazi, a mi, ljudi, previše razmišljamo i brinemo se.

Kako gledate na činjenicu da većina ljudi danas guta kič i šund umjesto kvalitetne, ozbiljnije muzike?

- Uvijek je bilo onih koji vole kič, šund, manje kvalitetnu muziku. Ali, ja sam vam iznimno zahvalan što uvijek ima i onih koji vole lijepu notu, dobar stih, umjetnost muziciranja. I uvijek se okrećem toj grupi ljudi, kolika god ona bila.

Na koncu, šta poručujete publici u BiH uoči koncertne turneje?

- Hvala svima što me slušate, vidimo se na jednom od koncerata, dođite i slavite s nama muziku i najljepše emocije.


Što brzo dođe, brzo i prođe

 Šta danas, prema Vašem mišljenju, znači biti popularan?

- Danas, u ovo doba društvenih mreža, kompjutera, brzog komuniciranja, sve se promijenilo. Ali, čini mi se da i dalje vrijedi ono, što brzo dođe, brzo i prođe.


Mir pronalazim sa psom Mangom

Gdje pronalazite svoju oazu mira?

- Moja porodica je moja oaza. A u posljednje vrijeme najveći mir pronalazim u šetnjama sa svojim psom Mangom. Stalno odlazimo u duge šetnje, dobro je za njega, a još bolje za mene.


 Kćerka Mirna je moj najveći uspjeh

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?

- Privatno, svoju porodicu. Moja kćerka Mirna moj je najveći uspjeh i ponos, kao i supruga Eni. A poslovno, iznimno sam ponosan na svoj bend, na ekipu koja stoji iza mene. Najveći mi je uspjeh što sam 35 godina u muzici i imam svoju publiku. Hvala vam.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.