JET SET

Na crvenom tepihu: Lejdi Gaga odjevena kao Odri Hepbern

Pjevačica ukrala šou na 91. dodjeli Oskara

Lejdi Gaga. Društvene mreže

Avaz.ba

25.2.2019

Lejdi Gaga (Lady Gaga) odlično zna kako privući sve poglede na svečanim holivudskim događajima.

Pjevačica, i po novome glumica, sinoć je ukrala šou kada se na crvenom tepihu 91. dodjele Oskara pojavila odjevena kao moderna Odri Hepbern (Audrey Hepburn) iz filma "Doručak kod Tifanija".

Gaga, koja je sinoć osvojila svoj prvi Oskar za pjesmu "Shallow" iz filma "Zvijezda je rođena", nosila je glamuroznu crnu haljinu modne kuće "Alexander McQueen" bez naramenica i s naglašenim bokovima koju je upotpunila visokim kožnim rukavicama i skupocjenim komadom nakita koji je plijenio poglede.


Društvene mreže

Riječ je o ogrlici "Tiffany & Co." vrijednoj vrtoglavih 30 miliona dolara (oko 52 miliona KM) sa 128-karatnim žutim dijamantom, koji je prije više od 140 godina u Južnoj Africi pronašao osnivač brenda Čarls Luis Tifani (Charles Lewis Tiffany). 

A još zanimljivija od cijene ove ogrlice je činjenica da ju je prije Lejdi posljednja nosila upravo Odri, i to 1961. godine, tokom turneje na kojoj je predstavljala film "Doručak kod Tifanija".

Osim Gage i Hepbern, ogrlicu je još nosila samo članica visokog britanskog društva Meri Vajthaus (Mary Whitehouse), koja ju je predstavila na Tifanijevom balu na Roud Ajlandu 1957. godine.

Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.