JET SET

Aron Karter: I ja sam spavao s Majklom Džeksonom

Ne dijeli iskustvo Robsona i Sajfčaka

Aron Karter. Društvene mreže

Avaz.ba

12.3.2019

Pop pjevač Aron Karter (Aaron Carter) i brat poznatijeg Nika Kartera (Nick), jednog od članova "Backstreet Boys" benda, reagirao je na lavinu komentara proizašlu nakon što je HBO objavio dokumentarac u kojem Vejd Robson (Wade) i Džejms Sajfčak (James Safechuck) terete kralja popa Majkla Džeksona (Michael Jackson) da ih je seksualno zlostavljao kad su bili dječaci.

- Bio je nježan, drag, pomogao mi je u karijeri i s mojom kreativnošću, ali istovremeno me seksualno zlostavljao kad sam imao samo sedam godina - odmah na početku filma izjavio je Robson, koji je kao dječak bio Džeksonov veliki fan i imitirao je svaki njegov potez.  

Nakon što je dobio puno kritika, ali i prijetnji nakon svog svjedočanstva, Robson je podršku odlučio potražiti kod Kartera mlađeg, koji je, također, svojedobno bio gost Džeksonovog snimanja.

- Nisam sam u ovome, pitajte i Arona Kartera je li ovo istina - napisao je Robson, ali nije naišao na reakciju koju je očekivao.

Čini se da Karter ne dijeli iskustvo Robsona i Sajfčaka te da ga je povezivanje sa slučajem razbjesnilo.  

- On pokušava povezati ovaj slučaj sa mnom? Ja možda jesam pop pjevač, ali sam i s juga. Može biti sretan što ga nisam nokautirao za ovo - rekao je revoltirani Karter TMZ-u.

Karter je ispričao kako je gost "Neverlanda" bio s 15 godina, ali i da je to iskustvo i druženje s kraljem popa za njega bilo samo pozitivno.  

- Bio je drag, ljubazan i prepun ljubavi. Spavao sam u njegovoj sobi, ali ništa od toga što oni pričaju ja nisam doživio - izjavio je pjevač. 

Karter sumnja da je bilo šta u filmu zaista istina te smatra kako su Robson i Sajfčak trebali podnijeti tužbu protiv Džeksona dok je on još bio živ. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.