JET SET

Tragično preminuli pjevač "Prodigyja" ispraćen u njegovom stilu

Brojni fanovi pjevali su njegove pjesme, opraštajući se na taj način od njega

Avaz.ba

30.3.2019

Članovi "Prodigyja" su prije posljednjeg ispraćaja svoga vođe pozvali fanove da se s Flintom oproste na način kojim bi pokojni muzičar bio oduševljen - dakle, u njegovom stilu.

Impresivan broj ljudi pohrlio je u Eseks oprostiti se od tragično preminulog Kita Flinta (Keitha), koji je oduzeo sebi život 4 marta.

Suze, zagrljaji i očaj preplavili su ulice Eseksa, a brojni fanovi pjevali su njegove pjesme, opraštajući se na taj način od njega. Automobil s Flintovim sandukom vukli su konji, a pokop je kasnio zbog velike gužve koja je nastala u procesiji. 

Najviše pažnje fotografa privukla je Flintova misteriozna supruga Majumi Kai (Mayumi), koja se od njegove smrti nije oglašavala. Majumi Kai sve vrijeme je plakala i nije sakrivala suze, ispraćajući svog životnog druga. Majumi Kai bila je posve slomljena. Flint i lijepa Japanka u braku su bili od 2006. godine, ali se nagađa da posljednje dvije godine nisu bili zajedno. Vijest o njegovoj smrti dočekala ju je u Japanu, a šuškalo se da ju je preminuli muzičar zvao prije nego što je počinio samoubistvo. Flint i Majumi Kai upoznali su se na turneji "Prodigyja" u Japanu te vjenčali na Božić 2006. godine. 


Prva tri mjeseca nisu se uopće razumjeli jer je Majumi loše govorila engleski, ali su bili beskrajno zaljubljeni.

Inače, članovi "Prodigyja" su prije posljednjeg ispraćaja svoga vođe pozvali fanove da se s Flintom oproste na način kojim bi pokojni muzičar bio oduševljen. 

Svi fanovi koji su se okupili mogli su putem razglasa pratiti ceremoniju ispraćaja pokojnog Flinta. Slike pokazuju stotine fanova koji se međusobno tješe, ali i zabavlju na način kako su to činili Kit Flint i njegova grupa "Prodigy". Mnogi su u njegovu čast obojili kosu u neku od Flintovih prepoznatljivih boja ili su napravili irokezu u njegovom stilu.

Mnogi su nosili pirsinge na istim mjestima kao Kit, a alkohol je tekao rijekama.

Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.