MUZIKA Pjevač priprema spektakl u Sarajevu

Osim Sergeja Ćetkovića, Massimov gost na koncertu bit će saksofonista Igor Geržina

Iznimno se veselim što će mi se na pozornici u Skenderiji pridružiti dragi kolega i prijatelj Sergej Ćetković

E. B.
04.04.2019 14:10

Savić: Raduje se susretu s bh. publikom

Foto: Arhiva

Massimo Savić sprema se za svoj najveći solo koncert u Sarajevu, koji će se u petak, 12. aprila, održati u dvorani "Mirza Delibašić". 

Pjevač u bh. prijestonicu stiže dan ranije da bi se pripremio za vrhunski muzički  događaj, na kojem će mu se na pozornici, uz njegov sjajni bend, pridružiti prijatelj i kolega Sergej Ćetković te najpoznatiji hrvatski saksofonista Igor Geržina.

- Geržina je, osim po posebno zapaženoj solističkoj karijeri instrumentalista i autora, poznat i po dugogodišnjim saradnjama sa najvećim hrvatskim izvođačima. Prije nekoliko godina proslavio je 30 godina umjetničkog djelovanja rasprodanim koncertima „Saksofon i ja- naših prvih 30 godina“. Poznati solista će nastupiti kao gost na koncertu, koji će zasigurno obilježiti ovu muzičku godinu u BIH - kažu iz agencije "PRimera". 

Publiku je, također, obradovala i najava dolaska Sergeja Ćetkovića, što će biti jedinstvena prilika da bh. publika čuje zajedničku izvedbu aktuelnog hita „Nisam spreman“.

 - Iznimno se veselim što će mi se na pozornici u Skenderiji pridružiti dragi kolega i prijatelj Sergej Ćetković. Već smo nekoliko puta nastupali zajedno i voljeli bismo tu nevjerovatnu energiju prenijeti i sarajevskoj publici. On je autor mog posljednjeg singla "Nisam spreman" i počašćen sam što mi je prepustio tako veliku pjesmu - kazao je Massimo.

Cijela dvorana je sa sjedećom postavkom, a ulaznice po cijenama od 15 do 50 KM dostupne su u prodaji na platou Skenderija, Artikulacija BKC, te putem sistema kupikartu.ba

NA VRH