JET SET

Dizajner zamalo umro tokom spolnog odnosa s kompozitorom

Screenshot

Avaz.ba

13.4.2019

Modni kreator Darko Kostić, kojem se sudi za spolno uznemiravanje maloljetnika i posjedovanje narkotika, i ranije je hapšen zbog droge, i to kada se onesvijestio tokom spolnog odnosa s jednim kompozitorom, prenosi Srpski telegraf.

Srpski telegraf ekskluzivno je došao do izjava koje su Kostić i D. A. dali u policiji nakon incidenta, koji se dogodio u junu 2017. godine.

Kompozitor je ispričao da se Kostić nadrogirao, a potom pao u nesvijest dok su imali seks, zbog čega je morao pozvati Hitnu pomoć. Doktori su tražili asistenciju policije, koja je u stanu našla spid i takozvanu drogu za silovanje.

- Kostića sam upoznao preko telefonske aplikacije za seks. Došao je u moj stan, ponudio sam ga sokom, da bi on potom izvadio kesicu spida i tražio mi čašicu za rakiju u koju je sipao neku providnu tečnost. Na Darkovo insistiranje, pošmrkali smo po liniju spida s tanjira, a onda je on ispijao tu tečnost koju sam ja odbio. Nakon predigre, uslijedio je seks, ali se Darko u jednom trenutku onesvijestio. Šamarao sam ga, Darko bi nakratko došao sebi, da bi potom opet ostao bez svjesti - ispričao je D. A. kasnije u policiji.

Kada je vidio da mu ne može pomoći, pozvao je Hitnu pomoć. Međutim, Darko je odbijao njihovu pomoć i nije želio da im pokaže dokumente, pa su oni pozvali policiju.

- Policajci su došli, pronašli bijeli prah i tu providnu tečnost,i odveli nas u stanicu - ispričao je D. A.

S druge strane, Kostić je u policiji tvrdio da su on i kompozitor prijatelji i da je došao u njegov stan kako bi razgovarali, ali i da droga koja je nađena nije njegova.

On je sve vrijeme tvrdio da je drogu zatekao u stanu D. A. i da mu nije jasno kada je i zbog čega ostao bez svijesti. Vještačenjem prozirne tečnosti koja je nađena utvrđeno je da je u pitanju GHB ili droga poznata pod uličnim imenima tečni ekstazi ili droga za silovanje.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.