JET SET

Zvijezda serije "Game of Thrones" progovorila: Suicidna sam, mislim da to neću pobijediti

Najveću podršku kroz mračni period ima od dečka Džoa Džonasa

Avaz.ba

17.4.2019

Sofi Tarner (Sofi Turner), popularna Sansa Stark iz serije "Game of Thrones" , otkrila je da se godinama unazad bori sa depresijom i da je razmišljala o samoubistvu nakon što joj davali epitete "debele" i "loše" glumice.

- Imala sam depresiju posljednjih šest godina. Najveći izazov za mene je bio da ustanem iz kreveta i izađem iz kuće. Samo bih plakala, plakala i plakala, a onda bih pokušavala da se obučem i govorila sebi: "Ne, ja ovo ne mogu" - otvorila je dušu Sofi u jednom intervjuu.

Popularna glumica je priznala da je imala suicidalne misli i da je zbog svog stanja na terapiji, a najveću podršku kroz mračni period ima od dečka Džoa Džonasa (Joe Jonas).

- Bilo je čudno. Rekla bih da nisam bila depresivna, ali mnogo sam razmišljala o samoubisvu kada sam bila mlađa. Mislim da se nikada neću pomiriti sa tim mislima, da ih nikada neću pobijediti. Kada ti neko svaki dan govori da te voli to dosta pomaže da zavroliš sebe - kaže Sofi.

Zvijezda serije "Game of Thrones" se povjerila samo drugarici i kolegici iz serije Mejzi Vilijams (Maisie Williams).

- Ona je bila moj najbolji prijatelj i samo sam njoj mogla da kažem sve. Naša veza je bila pomalo destruktivna. I ona je prolazila kroz slično pa bismo otišle do supermarketa, pokupovale hranu i cio dan provele u krevetu. Nismo bile spremne za socijalizaciju - rekla je glumica kojoj terapija pomaže da se izbori sa svojom psihom.

Poznata glumica je dodala kako danas više voli sebe nego prije.

- Mislim da niko ne bi trebalo da se stidi depresije - zaključila je Sofi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.