ZAGREB Fotosofia od 10. do 16. juna

Poznati pred objektivom Hoykinih učenika

Počasni gost s je Serge Leblon, svjetski poznat belgijski modni i celebrity fotograf

L. S. R.
19.04.2019 07:30

Pinčić - Rogoznica: Svojevremeno pozirala seminaristima

Otvorene su prijave za učestvovanje na Fotosofiji, besplatnom šestodnevnom seminaru i workshopu za naprednu fotografiju, koji će se pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke održati u Zagrebu od 10. do 16. juna.

Na tematskim snimanjima i predavanjima u Galeriji Arheološkog muzeja i ove će godine odabrani iz cijele regije doznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

- Veseli me što ćemo Fotosofiju prvi put održati u Zagrebu, na ulicama i trgovima gdje su nastale i moje prve fotografije. Moći će nas prepoznati po crnim Fotosofija majicama, a nadam se da ćemo dio naše kreativnosti i pozitivne energije prenijeti i na prolaznike - rekao nam je Hoyka te se pohvalio da će nakon ove sezone 'pleme' fotosofa - bivših seminarista Fotosofije - brojati više od 200 članova.

Počasni gost seminara je Serge Leblon, svjetski poznat belgijski modni i celebrity fotograf.

- Svojim studentima uvijek naglašavam da je najbolji način učenja kroz stvarnu akciju. Osoba koja poznaje osnove fotografije mnogo će brže napredovati radeći s profesionalcima na setu nego samo čitajući teoriju - jer mu oni odmah ispravljaju pogreške i pokazuju put do rješenja. Stoga smatram da je seminar Fotosofia vrlo dobro osmišljen i drago mi je da dolazim pomoći u njegovoj realizaciji - kaže Leblon, koji većinom radi u Njujorku, Parizu i Londonu.

Na predavanju u Galeriji AMZ prikazat će izbor svojih radova te će otkriti kako je bilo raditi za magazine "Vogue" i "Harper's Bazaar", te modne kuće "Kenzo" i "Sonia Rykiel". Leblon je poznat i kao portretista slavnih, pa je između ostalih fotografirao zvijezde poput Majkla Kitona (Michael Keaton), Džulijane  Mur (Julianne Moore), Lili Alen, Šarlot Rempling (Charlotte Rampling),  Danijela Redklifa (Daniel Radcliffe) i druge. Ulaz na predavanje je slobodan.

Jedan od seminaristima najdražih izazova Fotosofije je snimanje portreta poznatih. Tako će se i ove godine pred objektivima Hoykinih seminarista naći mnogi poznati, među kojima su proteklih sezona bili Davor Gobac, Rene Bitorajac, Marijo Petreković, Mile Kekin, Vedran Mlikota, Doris Pinčić - Rogoznica, Goran Grgić, Srđan Gojković Gile, Zoran Predin, Barbara Kolar... 

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 15. maja 2019., a kako se prijaviti, pročitajte na www.fotosofia.info, gdje će biti objavljeni i termini događanja otvorenih za publiku.

Komentari

NA VRH