RAZGOVOR

Voditelj Dalibor Petko: Prezime mi je izgradilo brend

U emisijama ugostio mnoge poznate ličnosti

Razgovarao: Adi HODŽIĆ

28.4.2019

Instagram

Harizmatični Dalibor Petko jedno je od najpoznatijih TV lica u Hrvatskoj. Petkova karijera imala je dobre temelje na radiju, a onda su se njegova neposrednost i ophođenje prema gostima toliko proširili i na televiziju da je u nekoliko posljednjih godina neizostavna pojava u zabavnim formatima, ali i na muzičkim festivalima koje vodi.  

Samo za naš list otkriva kako se uspio izdvojiti iz mase i koliko je zaljubljen u muziku, a govorio je i o svojoj novoj emisiji “Dalibor Petko Show” na CMC muzičkoj televiziji.

Televizijski način

- Nekako imam osjećaj da sam, i dok sam radio na radiju, radio to na televizijski način. Nikad nisam bio klasični radijski voditelj, možda mi je utoliko bilo lakše prilagoditi se novom mediju.


Sada na muzičkoj televiziji CMC vodite vlastiti šou.

- Svake nedjelje vodim i uređujem emisiju koja se zove “Dalibor Petko Show”. Ugošćujem muzičare iz čitave regije, svira se uživo, imamo goste u studiju, videojavljanja iz čitavog svijeta. Baš pravo nedjeljno popodne za cijelu porodicu.

Zaljubljeni ste u muziku.

- Jesam, iako mislim da sam više zaljubljen u sve ono što muzika donosi. Volim taj šou biznis svijet još od malih nogu, nekako sam uvijek imao osjećaj da će me život odvesti u tom smjeru.


Ovih dana se pripremate za CMC festival u Vodicama, koji ćete tradicionalno voditi?

- Meni je već osma godina da to radim i baš me raduje odlazak u Vodice. Drago mi je da su nam se u posljednjih nekoliko godina pridružili izvođači iz Bosne i Hercegovine pa je time festival još veći i bogatiji. Drugu godinu zaredom vodit ću u društvu sjajne mlade dame Edine Pršić i obećavam da ćemo napraviti do sada najbolji šou.

Okosnica rubrike

Na Novoj TV ste imali svoju rubriku “Petkom sa Petkom”. Koja Vam je emisija ostala u pamćenju?

- Imali smo i rubriku i emisiju koja se tako zvala. Okosnica rubrike su bila iznenađenja za gledaoce, gdje smo im u njihove domove dovodili omiljene pjevačke zvijezde. Svaka emisija je bila anegdota za sebe, ali se ja sjećam kad je jedna djevojke s Downovim sindromom željela mene upoznati. Ta ljubav koju sam osjetio… jednostavno su mi navrle suze.

 U mnogim formatima Vaše ime i prezime stoji u nazivu emisija, koliko Vam to imponira?

- To je veliki kompliment. Moje je ime sinonim za muziku i zabavu, a zbog upečatljivog prezimena, lako se može naći neka dobra izvedenica.

Šarm i elokventnost

- Najvažnije što voditelj zabavnih emisija treba posjedovati su šarm, dobro ophođenje s gostima, elokventnost i slušanje sagovornika. Kod mene je to upalilo – smatra Petko.

 Pjesma za roditelje

- Uvijek sam govorio da se neću primati mikrofona i onda te život iznenadi. Kad sam odlučio snimiti pjesmu “Kad magle krenu”, znao sam da joj moram naći posebnu namjenu, a gdje ćeš bolje nego posveta roditeljima za njihovih 50 godina braka. Ali, definitivno ne odlazim u pjevače – priznaje voditelj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.